Halo beba nema profile na društvenim mrežama

24/05/2021 16:02

Halo beba nema profile na društvenim mrežama

Telefonsko savetovalište Halo beba nema naloge na društvenim mrežama, te tako i ne daje savete preko istih. To su danas saopštili iz Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, nakon što su se na Fejzbuku i instagramu pojavili profili sličnog naziva. Telefonsko savetovalište Halo beba osnovao je Zavoda, koji još navodi i da će “preduzeti sve zakonom predviđene korake protiv neovlašćenog korišćenja imena savetovališta”.

Inače ovo telefonsko savetovalište Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd nastalo je sa željom da se pomogne i pruži podrška porodicama sa trudnicama, novorođenim bebama i malom decom. Ono postoji od 2001. godine. U telefonskom savetovalištu rade posebno edukovane strukovne medicinske sestre. Osim medicinskih sestara, u radu Telefonskog savetovališta, kao stručni konsultanti učestvuju i lekari specijalisti – pedijatri, ginekolozi, dečji psihijatri i stručnjaci iz oblasti javnog zdravlja.

Roditelji svoja pitanja mogu postaviti nadležnim telefonom na 011 7158 444, kao i na mejl [email protected]. Savetovalište se bavi preventivnim savetovanjem u cilju unapređenja i očuvanja zdravlja dece, ali se ne bavi postavljanjem dijagnoza i lečenjem. Usluge pruža neprekidno 24 časa, svakog dana u godini.

Osim savetovanja, telefonskog i elektronskog, Halo beba ima značajnu ulogu u Beogradu u koordinaciji rada polivalentne patronažne službe iz domova zdravlja u cilju blagovremenog obavljanja kućnih poseta porodilji i novorođenčetu. Halo beba obezbeđuje patronažnoj službi svakodnevno pravovremene informacije o otpustima porodilja i novorođene dece iz porodilišta.

 

24/05/2021 16:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments