Info linija o inkluzivnom obrazovanju

12/01/2016 12:26

Info linija o inkluzivnom obrazovanju

Otvorena je besplatna info linija za podršku inkluzivnom obrazovanju, koja je namenjena roditeljima koji imaju pitanja vezana za ovaj vid obrazovanja.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić i predstavnica UNICEF-a u Srbiji Severina Leonardi orvorili su liniju koja bi trebalo da doprinese većem uključivanju u razvoj inkluzivnog obrazovanja.

Pozivom na broj telefona 0800 100 121 roditelji će imati priliku da svakog radnog dana od 12 do 19 časova pitaju sve što ih interesuje, a stručnjaci iz organizacije Inicijativa za inkluziju VelikiMali, odgovaraće na njih zahvaljujući više od decenije iskustva u bavljenju ovim problemima.

Roditelji na ovaj način imaju priliku da se informišu o pravima dece na inkluzivno obrazovanje i o najvažnijim detaljima vezanim za ovu oblast. Prema rečima ministra Verbića, na ovaj način roditelji postaju partneri u obrazovanju dece.

Otvaranjem besplatne info linije za roditelje trebalo bi da se smanji neinformisanost roditelja i broj dilema i nejasnoća u tumačenju zakona, kako bi svi imali priliku da pruže svojoj deci odgovarajuće obrazovanje.

Osim što će moći da se informišu o zakonima vezanim za inkluzivno obrazovanje, roditelji će moći da dobiju niz korisnih informacija, kao što su – kako da detetu obezbede pedagoškog asistenta, šta predstavlja individualni obrazovni plan…

Info linija biće od pomoći i prilikom prikupljanja informacija koje će služiti za dalje planiranje pružanja podrške i razvijanje strategija za blagovremeno i kvalitetno informisanje svih aktera u obrazovanju.

12/01/2016 12:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments