Šta će biti sa bioskopom “Zvezda”?

27/11/2014 11:12

Šta će biti sa bioskopom “Zvezda”?

Pokret za okupaciju bioskopa “Zvezda” juče je 18 časova održao tribinu, a tema je bila privatizacija Beograd filma i posledice koje to ima na kinematografiju i kulturu grada.

Ova tribina je pokušaj da se pronađe rešenje za bioskop. Podršku pružaju ljudi iz filmskih udruženja koji će izneti svoje ideje u vezi sa privatizacijom bioskopa – rekao je jedan od članova pokreta.

Tribini su prisustvovali Milanka Janošević, bivša predsednica Nadzornog odbora “Beograd filma”, Dragan Jeličić, nekadašnji urednik programa u Beograd filmu, Srđan Dragojević, reditelj i član Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije, Branimir Stojanović, član kolektiva “Učitelj neznalica i njegovi komiteta” i Svebor Midžić, radnik u kulturi.

Tribina je trajala nekoliko sati, a diskutovalo se o tome šta je državna svojina, a šta privatna i javna, kao i o tome šta bi moglo da se preuzme po pitanju privatizacije bioskopa. Do finalnog rešenja učesnici tribine nisu došli.

Grupa mladih filmskih autora, kulturnih radnika i građana predložila je da se privatizacija bioskopa poništi i da se upravljanje bioskopom prepusti studentima.

U bioskopu će se održati tribine i narednih dana kako bi se ovaj problem rešio.

Članovi pokreta su stupili u kontakt sa bivšim vlasnikom “Beograd Filma” Nikom Đivanovićem, ali on ih je uputio da se obrate firmi “LBP” koja je trenutno vlasnik bioskopa.

Ispred bioskopa “Zvezda” potpisuje se i peticija za obnovu bioskopa. Za samo dva dana od kako je peticija pokrenuta prikupljeno je više od 2.000 potpisa građana.

Izvor: 24 sata

27/11/2014 11:12

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments