U toku je upis u prolećnu grupu Novinarske škole UNS-a

26/02/2015 16:14

U toku je upis u prolećnu grupu Novinarske škole UNS-a

U prolećnu grupu Novinarske škole UNS-u, za koju je upis u toku, sada će moći da se upišu i oni koji fizički neće moći da prisustvuju nastavi u prostorijama UNS-a (Resavska 28, Beograd).

Početak nastave prolećne grupe je sredina marta, a u realnom vremenu nastavu će moći da prate i polaznici koji upišu program učenja na daljinu.

Preko sajta Škole veb novinarstva, polaznici koji žive van Beograda ili u inostranstvu, moći će da prate nastavu.

Program na daljinu, koji je Škola veb novinarstva pokrenula pre dve godine, uspešno je realizovana za veliki broj polaznika koji ne mogu fizički da prisustvuju nastavi.

Novinarska škola je namenjena svima koji žele da steknu ili unaprede znanja i veštine iz novinarstva u štampi, agencijama, na radiju i televiziji, kao i onlajn medijima.

U toku nastave, koja traje tri meseca, polaznici će imati priliku da steknu i teorijska i praktična znanja. Nakon nastave, četvrtog meseca, u trajanju od četiri nedelje, polaznici će imati praksu u redakciju.

Na nastavi, polaznici će vežbati pisanje novinske i agencijske vesti i izveštaja, kao i da proizvode radijske vesti, izveštaje i paket, da pišu novinsku reportažu, da vežbaju novinski i televizijski intervju, da pripreme svoju foto vest, portret i foto reportažu.

Tokom časova javnog nastupa i vežbi u kojima se traži izvestavanje sa teren, unapređuju se i komunikacijske veštine polaznika.

Nastava se održava vikendom od 10 časova u prostorijama UNS-a.

Pri upisu, polatnici dobijaju priručnik, a na kraju krusa polažu završni ispit. Oni koji uspešno završe kurs dobijaju diplome Novinarske škole.

Cena školarine je 43.000 dinara, a postoji mogućnost da se ovaj iznos plati u pet mesečnih rata.

Za polaznike, koji će nastavu pohađati na daljinu, cena škole je 34.000 dinara.

Zainteresovani kandidati moraju zakazati predupisni razgovor mejlom [email protected] ili pozivom na broj 011 32 36 337.

Polaznici programa na daljinu predupisni razgovor imaće putem skajpa.

Izvor: UNS

26/02/2015 16:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments