Otvorena manifestacija M3 – Maj mesec matematike

13/05/2019 12:14

Otvorena manifestacija M3 – Maj mesec matematike

Predavanjem poznatog matematičara i popularizatora nauke iz Sjedinjenih Američkih Država Berija Cipre večeras je u Galeriji na Andrićevom vencu u Beogradu otvorena ovogodišnja manifestacija „Maj, mesec matematike“.

U saradnji sa Matematičkim institutom SANU, tim Centra za promociju nauke predstavio je program ovogodišnje manifestacije u okviru koje će, tokom celog maja, posetioci imati priliku da istraže izložbu „Kroz matematičke predele“, učestvuju u brojnim radionicama, prisustvuju filmskim projekcijama i nizu predavanja uglednih matematičara i poznatih popularizatora nauke iz zemlje i inostranstva.

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vladimir Popović istakao je da Srbija ima dugu tradiciju negovanja i učenja matematike. On je dodao da imamo čime da se ponosimo, jer imamo decu koja postižu izvanredne rezultate.

“Mi treba samo da nastavimo da ih podržavamo. Ovo su važni dani za srpsku nauku i drago mi je što je ova manifestacija podignuta na nacionalni nivo, i što će, nadam se, trajati jako dugo u budućnosti”, rekao je Popović.

Galerija će za posetioce biti otvorena svakog dana, osim ponedeljkom, od 10 do 20 časova i to do 31. maja.

Izvor: www.mpn.gov.rs

13/05/2019 12:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments