Završeno takmičenje iz hemije

02/06/2021 15:17

Završeno takmičenje iz hemije

Pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Milan Pašić je na zatvaranju Republičkog takmičenja iz hemije za učenike osnovnih škola rekao da su učenici sedmog i osmog razreda pokazali odlično znanje, uprkos uslovima u kojima se nalazimo.

– Imajući u vidu važne i višestruke funkcije obrazovno-vaspitnog sistema, koristim priliku da se zahvalim svim učesnicima i da istaknem da su svi pokazali zavidan nivo profesionalnizma, odgovornosti i spremnosti da daju važan doprinos zajedničkim naporima u borbi protiv epidemije – ocenio je Pašić.

Kako je rekao, cilj takmičenja i smotri jeste afirmacija obrazovno-vaspitnog rada, postignuća učenika i podizanje kvaliteta obrazovanja, kroz vrednovanje nivoa stečenih znanja, umenja, veština i sposobnosti učenika. On je još dodao i da je  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prepoznalo značaj takmičenja u ovim uslovima i dodatno uvećalo sredstva svim organizatorima takmičenja i na taj način pružilo dodatnu podršku kako organizatorima, tako i ostalim učesnicima u takmičenju.

Predsednik Republičke komisije za takmičenja iz hemije učenika osnovnih škola msr Vidak Raičević rekao je da je ovogodišnje 56. po redu Republičko takmičenje iz hemije za učenike osnovnih škola ne samo da je predstavljalo priliku za učenike da ispitaju svoje znanje i snalažljivost u rešavanju teorijskih problema, već je i mnoge đake po prvi put suočilo sa radom u naučnim laboratorijama i prilikom da uživo izvode hemijske oglede.

– Nadamo se da je to bila prilika za mnoge da izoštre i prodube svoje interesovanje za ovu prirodnu nauku uprkos objektivnim poteškoćama izazvanim pandemijom, kao i da ćemo sledeći takmičarski ciklus dočekati zdravi i bez mnogo razloga za brigu o koronavirusu – dodao je on.

Apsolutni pobednik u sedmom razredu je učenik Drobnjaković Andrej sa 99.5 bodova iz OŠ “Kralj Aleksandar I” iz Beograda, čiji je mentor nastavnica Jović Gordana, dok je kod učenika osmog razreda najbolji bio Mladenović Uroš sa 92.5 boda iz OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Кruševca, čiji je mentor Dubovac Slađana.

 

02/06/2021 15:17

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments