Srpskim naučnicima prestižne nagrade “Marija Kiri”

26/02/2015 10:50

Srpskim naučnicima prestižne nagrade “Marija Kiri”

Prestižnu evropsku nagradu u oblasti nauke “Marija Sklodovska Kiri” dobilo je troje srpskih naučnika. U konkurenciji od čak 7.500 prijavljenih projekata, nagrađeni su projekti koje su prijavili našu naučnici.

Program finansiranja Evropske unije “Marija Sklodovska Kiri” namenjen je istraživačima iz cele Evrope koji mogu da dobiju bespovratna sredstva kako bi se omogućilo njihovo istraživanje na nekoj od najkvalitetnijih istraživačkih institucija u Evropi.

Naredne dve godine naučnici iz Beograda – Marija Radović (Filozofski fakultet), Zorana Kurbalija-Novčić (Institut za biološka istraživanja “Siniša Stanković”) i Filip Ejdus (Fakultet političkih nauka) – imaće priliku da svoju karijeru i naučni rad usavrše na najprestižnijim evropskim institutima i univerzitetima, sarađujući sa vodećim ekspertima.

Istraživači šalju predloge svojih projekata u saradnji sa institucijom na kojoj žele da sprovode svoje istraživanje, a onda se predlozi ocenjuju prema kvaliltetu programa istraživanj, planu unapređenja karijere i podrške koju obezbeđuje institucija.

Izvor: Nacionalna geografija

26/02/2015 10:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments