Besplatna obuka za nastavnike informatike

09/05/2017 09:23

Besplatna obuka za nastavnike informatike

Organizuje se besplatna obuka za nastavnika koji predaju nastavni predmet Informatika i računarstvo u osnovnim školama u Republici Srbiji.

Cilj je da nastavnici budu obučeni za korišćenje i diseminaciju elektonskih nastavnih materijala vezanih za nastavnu temu Računarstvo u petom i šestom razredu, kao i za horizontalnu podršku drutim nastavnicima na regionalnom nivou.

Obuku koja će trajati tri nedelje, u periodu od 24. maja i 13. juna, moći će da prođe 60 nastavnika, a kompletna obuka će biti realizovana u formi online kursa, sa završnim susretom uživo.

Nastavni materijali koji će tokom obuke biti predstavljeni i stavljeni nastavnicima na raspolaganje za upotrebu i dalje deljenje nastali su u okviru projekta “Vizuelno programiranje za osnovce” i “Programiranje za osnovce” koje realizuju Mudl Mreža Srbije i Društvo za informatiku Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Od polaznika obuke očekuje se da postave temelje regionalne mreže podrške nastavnicima predmeta Informatika i računarstvo (u svom okruženju) tako što će:

  • obavestiti kolege iz škola u okruženju o postojanju elektronskih nastavnih materijala i
  • savetodavno pomoći kolegama u implementaciji novog nastavnog programa.

Za prijavu na obuku potrebno je popuniti prijavni formular najkasnije do 21. maja u 23 časa.

Polaznici će biti odabrani na osnovu regionalne zastupljenosti i motivacije za učešće na obuci.

Lista kandidata koji su odabrani za obuku biće javno objavljena 22. maja 2017. godine na sajtu Mudl mreže Srbije i Društva za informatiku Srbije.

09/05/2017 09:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments