Najava za DaFED #27

30/10/2014 10:25

Najava za DaFED #27

DaFED #27 zakazan je za sredu, 5. 11. 2014. godine, sa početkom u 18 časova, a lokacija je Amfiteatar centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića bb).

Na novembarski DaFED dolazi Heri Roberts, predavač iz Velike Britanije, jedan od najboljih front-end programera na svetu. Heri je nagrađivani front-end arhitekta, dizajner, programer, pisac i konferencijski predavač, a radio je i kao programer u BSkyB gde su neki od klijenata bili BBC i firma “Financial Times”. Danas je konsultant koji pomaže IT timovima iz celog sveta da poboljšaju svoje proizvode.

U njegove uže specijalnosti ubrajaju se izrada, skaliranje i održavanje velikih front-end arhitektura, a poznat je kao tvorac popularnog Inuit.css-a, moćnog CSS frejmvorka koji je zasnovan na Sass-u, BEM-u i OOCSS-u. Član je Ekspertskog Panela jednog od najpoznatijih časopisa posvećenih veb dizajnu i programiranju – Smashing Magazine.

Tema predavanja:

Managing CSS Projects with ITCSS

Upravljanje rastućim CSS-om je mnogo teže nego što bi trebalo da bude. ITCSS je jednostavan, efikasan, i još uvek neobjavljen metod za upravljanje, održavanje i skaliranje CSS projekata svih veličina. Tokom ovog predavanja ćemo dobiti uvid u to šta je ITCSS i kako pomoću njega ukrotiti i kontrolisati rastući UI kôd.

Sponzori oktobarskog DaFED-a su kompanije Vega IT Sourcing i Eipix.

Prijava za DaFED#27

Prisustvovanje na DaFED okupljanjima je besplatno za sve zainteresovane, ali je zbog ograničenog kapaciteta prostora potrebno da svoje prisustvo potvrdite na zvaničnom sajtu organizacije.

Ukoliko želite da budete u toku sa najnovijim informacijama o DaFED-u, možete se učlaniti u zvaničnu Facebook grupu, posetiti fan stranicu ili ih pratiti na Twitteru.

30/10/2014 10:25

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments