Prijavi se za učešće na treningu “Koliko košta(m)?”

06/09/2016 13:09

Prijavi se za učešće na treningu “Koliko košta(m)?”

Za učešće na treningu “Koliko košta(m)?” koji organizuje grupa “Hajde da…” iz Beograda mogu se prijaviti svi zainteresovani predstavnici organizacija civilnog društva ili neformalnih grupa iz Srbije.

Krajnji rok za prijavu je 20. septembar, a trening se organizuje sa ciljem da se članovi i članice organizacija civilnog društva osnaže da koriste veštine performansa ili kratke video zapise kako bi skrenuli pažnju na neke probleme u društvu, kao i na negativne pojave koje se nalaze u civilnom sektoru.

Trening će biti realizovan u periodu od 2. do 8. oktobra, u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima.

U prvom delu treninga učesnici će imati priliku da iznesu i istraže potrebe i izazove sa kojima se susreću. Promišljaćemo o civilnoj hrabrosti, (auto)cenzuri, etici, odnosu centara moći i pojedinaca, korupciji, aktivizmu, ličnim vrednostima…

Drugi deo treninga će se baviti time kako da učesnici kreiraju performanse ili kratke video zapise (mobinim telefonom ili drugom jednostavnom opremom), kojima mogu da povećaju vidljivost i ukažu na izazove u društvu.

Na samom kraju treninga, performansi i kratki filmovi biće izvedeni/prikazani 7. oktobra u Sremskim Karlovcima/Novom Sadu. Nakon treninga, u novembru i decembru, produkti će biti prikazani i u Pirotu i Vranju (datum će biti izabran u zavisnosti od dogovora sa učesnicima).

Prijavni formular nalazi se ovde.

Popunjen formular i pismo preporuke potrebno je dostaviti do 20. septembra na adresu [email protected].

Nakon selekcije, izabrani učesnici i učesnice će biti kontaktirani najkasnije do 23. septembra. Svim izabranim učesnicima/cama biće pokriveni troškovi prevoza, ishrane i smeštaja.

Dodatne infrmacije mogu se dobiti putem maila [email protected] ili telefonom na broj 011 3233634.

Grupa „Hajde da…” realizuje projekat „Koliko koštam? – podrška većoj odgovornosti organizacija civilnog društva u Srbiji i menadžmentu zasnovanom na vrednostima” uz finansijsku podršku Međunarodnog centra Olof Palme.

06/09/2016 13:09

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments