Mladi matematičari otvaraju Sajam tehnike

16/05/2016 09:49

Mladi matematičari otvaraju Sajam tehnike

Ovogodišnji Sajam tehnike i tehničkih dostignuća, koji se održava po 60. put, svečano će otvoriti mladi srpski matematičari, pobednici Balkanske matematičke olimpijade.

Sajam, koji traje od 16. do 20. maja, obeležava se u svetlu 160. godišnjice rođenja Nikole Tesle, koji je svojim tehničkim pronalascima zauvek promenio svet.

Na sajmu će učestvovati više od 500 učesnika, izlagača iz 26 zemalja sa četiri kontinenta. Nacionalne izložbe imaće Češka, Slovenija, Austrija, hrvatska i Republika Srpska, dok će grupne izložbe imati regionalne privredne komore Požarevca, Valjeva i Kruševca.

Pored reprezentativnih eksponata iz svih oblasti tehnike i tehnologije, programom je najavljeno i više od 100 novosti i inovacija.

Deo programa biće i stručni prateći program koji će se sastojati od predavanja, prezentacija, izložbi, seminara i skupova, među kojima će se održati i italijansko – srpski skup koji će biti posvećen razvoju i primeni novih proizvodnih tehnologija i preduzetništvu u oblasti prerađivačke industrije.

Sajam tehnike i tehničkih dostignuća biće otvoren na Beogradskom sajmu, od 16. do 20. maja, svakog dana u periodu od 10 do 18 časova.

Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, grupne 200, a za đake i studente stručnih tehničkih škola 100 dinara.

Za parkiranje putničkih automobila plaća se 100 dinara po satu.

16/05/2016 09:49

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments