Stipendije za boravak u Nemačkoj

16/06/2016 09:20

Stipendije za boravak u Nemačkoj

Stipendije nemačke fondacije za životnu sredinu (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) namenjene su za praksu ili istraživački boravak do 12 meseci u organizacijama u Nemačkoj.

Stipendisti će imati priliku da borave u različitim organizacijama – univerzitetima, institutima, ministarstvima ili nevladinim organizacijama.

Krajnji rok za prijavu je 1. avgust.

Konkurs je namenjen zainteresovanim sa master diplomom – koji su diplomu stekli u poslednje tri godine, studentima master ili doktorskih studija, ali i drugim građanima Srbije do 30 godina sa znanjem nemačkog jezika.

Stipendijama će biti podržan najširi spektar struka pri čemu predlog projekta mora biti u oblasti zaštite životne sredine, ekologije, održivog razvoja, klimatskih promena ili obnovljivih izvora energije.

Prijava se vrši onlajn, a potrebno je pripremiti: CV na nemačkom jeziku, predlog projekta (do 3 strane, sa opisom problema, metodologijom rada i očekivanim rezultatita) na nemačkom jeziku, kopiju diplome – na nemačkom ili engleskom jeziku, pismo preporuke od univerzitetskog profesora – na nemačkom ili engleskom jeziku, sertifikat ili potvrdu o znanju nemačkog jezika – na nemačkom jeziku.

Nakon isteka roka za prijavu, intervju sa potencijalnim kandidatima obavljaće se na nemačkom.

Početak realizacije stipendiranog projekta predviđen je za 1. februar 2017. godine.

Više informacija nalazi se ovde.

16/06/2016 09:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments