Najava za DaFED#32

29/04/2015 10:04

Najava za DaFED#32

DaFED#32 održava se u sredu, 06. maja 2015. godine sa početkom u 18 časova. Predavanja na temu PHP development će se održati u Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića bb).

DaFED#32-predavaciPredavanja na temu PHP development održaće:

Miloš Milojević (Eton Digital) – Programer veb aplikacija u Eton Digital-u i zaljubljenik u veb tehnologije, posebno zainteresovan za arhitekturu i optimizaciju baze podataka. Zvanje mastera stekao na Elektronskom fakultetu u Nišu.

Saša Stamenković (KNP Labs) – Veb developer u KNP Labs i open source entuzijazista. Član Sylius razvojnog tima. Jedan od osnivača Tilda coworking prostora.

Teme predavanja:

Elasticsearch and Symfony, FosElasticaBundle – Miloš Milojević

Elasticsearch je search server baziran na Lucene-u, napisan u Javi i objavljen kao open source projekat. Tokom predavanja, Miloš Milojević pričaće o terminima Symfony i Elasticsearch, a objasniće i kako integrisati Elasticsearch engine na konkretnom Symfony projektu uz par praktičnih saveta.

BDD i Behat – Saša Stamenković

BDD metodologija se fokusira na ponašanje aplikacije, a uz pomoć Behat-а moguće je izvršenje korisničkih scenarija u vidu funkcionalnih testova. Upoznaćemo se sa osnovnim konceptima ovakvog načina razvoja softvera i naučiti kako da pišemo scenarije i iste pretvorimo u funkcionalne testove, kao i kako da koristimo Behat i Mink u konkretnim PHP projektima.

Prisustvovanje na DaFED okupljanjima je besplatno za sve zainteresovane, ali je zbog ograničenog kapaciteta prostora potrebno da svoje prisustvo potvrdite na zvaničnom sajtu organizacije.

Više informacija o DaFED-u nalazi se u zvaničnoj Fejsbuk grupi, fan stranici i na Tviteru.

Sponzori majskog DaFED-a su kompanije Vega IT Sourcing i Codeplicity.

29/04/2015 10:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments