Predloženo zatvaranje svih objekata!

30/11/2020 15:11

Predloženo zatvaranje svih objekata!

Na danas održanoj sednici Kriznog štaba za suzbijanje virusa kovid-19, bilo je razmatrano o potpunom zatvaranju svih objekata osim prehrambene delatnosti, oko ove tačke, kako prenose izvori, nije bilo saglasnosti, te će u narednim danima Vlada Srbije proceniti da li će ovo biti jedna od mera za suzbijanje epidemije.

Da podsetimo, juče u podne je bila održana sednica Kriznog štaba, na kojoj su razmatrane nove moguće za spečavanje epidemije korona virusa.

Stručnjaci u okviru Kriznog štaba danas su na sednici zatražili zatvaranje ugostiteljskih objekata i svih radnja izuzev prehrambenih prodavnica, u cilju sprečavanja širenja dalje epidemije i borbe protiv kovida, saznaju Novosti.

Oko ove tačke nije bilo saglasnosti te će u narednim danima Vlada Srbije da proceni da li će zatvaranje svih objekata biti neophodna mera u borbi sa viirusom.

Iako se očekivalo da će se javnosti obratiti Zlatibor Lončar, kako je ministar imao sastanak sa direktorima kovid bolnica, javnosti se ipak obratio Goran Stevanović.

Zabrinutost za epidemiološku situaciju izneo je i episemiolog i član kriznog štaba Branislav Tiodosić, on veruje da nas tek čeka težak period i velik broj obolelih za pet do sedam dana, kao rezultat okupljanja povodom „crnog petka“ i drugih. Takođe veruje da tek posle 10. decembra možemo očekivati polako zaravnjenje krive, ali na visokom nivou, a pad broja obolelih tek krajem decembra.

30/11/2020 15:11

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments