Veliki konkurs Fakulteta savremenih umetnosti za srednjoškolce kreativce

13/02/2018 09:34

Veliki konkurs Fakulteta savremenih umetnosti za srednjoškolce kreativce

Srednjoškolci, pokažite svoj umetnički talenat i osvojte vredne nagrade!

Ako ste srednjoškolac koji je pritom maštovit, kreativan i originalan i želite da stvorite umetničko delo koje će videti veliki broj ljudi, onda je veliki konkurs za srednjoškolce kreativce koji je organizovao Fakultet savremenih umetnosti pravo mesto da pokažete sav svoj talenat.

Tema konkursa je „Autoportret”, mogu da učestvuju svi učenici srednjih škola iz Srbije, bez obzira na to koji su razred, a radove je potrebno poslati najkasnije do 31. marta 2018. godine.

Veliki konkurs za srednjoškolce kreativce zamišljen je tako da učenici imaju potpunu slobodu da se umetnički izraze. Ideja je da se podstakne mašta, da sve što zamisle i stvore u obliku i formi koje sami izaberu. Više o konkursu saznajte ovde.

Ovo je prilika za vaše umetničke kreacije, prijavite se i pokažite da ste najbolji!

Na vama je da izaberete da li ćete temu ispuniti kroz skulpturu, crtež, animaciju, u digitalnoj formi, kroz grafički dizajn, 3D umetnost, YouTube kanal ili video-post. Sve dolazi u obzir. Jedino što je potrebno jeste da budete inovativni i originalni.

Svi pristigli radovi biće podeljeni u pet kategorija:

  • CRTEŽ (klasični crtež rukom u svim crtačkim tehnikama, ilustracija, digitalni crtež rađen na kompjuteru),
  • SLIKA (slika napravljena bilo kojom slikarskom tehnikom, kolaž, mozaik, street art),
  • DIZAJN (grafički dizajn, modni dizajn, dizajn predmeta, arhitektura),
  • FOTOGRAFIJA (digitalna fotografija, foto-kolaži, foto-montaže),
  • VIDEO (video-radovi, klipovi, gifovi, snimljeni performansi).

Ako želite, možete se oprobati u više kategorija, a pobednik svake osvaja nagradu. Sve što je potrebno jeste da se do 15. 2. prijavite za učešće u konkursu i da svoj rad pošaljete do 31. marta, na mejl [email protected].

Školovanje, tableti, izložba: Pobednike konkursa očekuju vredne nagrade

Konkurs za srednjoškolce kreativce je osmišljen kao takmičenje jer će se kroz nadmetanje i takmičarski duh izroditi još originalnije i maštovitije ideje. Pobednike svih pet kategorija očekuju tableti sa olovkom, prva tri mesta u svakoj kategoriji dobiće vredne kurseve Adobe Photoshopa, dok će najbolji među najboljima, pobednik svih kategorija, osvojiti školovanje na Fakultetu savremenih umetnosti.

Poklon za sve učesnike konkursa: Izložba u Dorćol Platzu

Svi radovi koje budete poslali na konkurs biće izloženi na velikoj izložbi u Dorćol Platzu. Tada će i pobednicima biti uručene nagrade. Prijavite se i dođite na izložbu, podržite svoje drugare i uverite se u njihovu kreativnost i talenat za umetnost.

Izložba će se održati 28. maja, na Dan Fakulteta savremenih umetnosti, što će biti još jedna proslava umetnosti. Izložbi možete prisustvovati i ukoliko niste učestvovali u konkursu, potrebno je samo da se prijavite.

Mesto gde umetnost i tehnologija govore istim jezikom

Organizator konkursa, Fakultet savremenih umetnosti, prva je visokoobrazovna institucija u regionu u kojoj se umetnici školuju na drugačiji način. To je mesto gde tradicionalno obrazovanje susreće moderne tehnologije, što pruža mogućnost da mladi ljudi stiču znanje koje će od njih napraviti moderne umetnike 21. veka.

Na Fakuletu savremenih umetnosti možete izabrati školovanje na jednom od četiri odseka: Menadžment umetničke produkcije i medija, Dizajn, Dramske umetnosti i Likovne umetnosti, na kojima ćete s profesorima, proslavljenim umetnicima, razviti svoj talenat, steći nove veštine i znanja, kao i praktično iskustvo nastupanja.

Pokažite koliko ste maštoviti, kreirajte umetnička dela budućnosti, izaberite formu koja vam najviše odgovara i učestvujte u velikom konkursu za srednjoškolce kreativce. Neka najbolji pobede!

13/02/2018 09:34

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments