Zmajeve dečje igre pod sloganom “Što god više čitaš – sve si veći i jači”

01/06/2015 15:36

Zmajeve dečje igre pod sloganom “Što god više čitaš – sve si veći i jači”

Zmajeve dečje igre se ove godine održavaju po 58. put, od 3. do 7. juna u Novom Sadu. Slogan ovogodišnje manifestacije je “Što god više čitaš – sve si veći i jači”.

Ovo je najveća umetnička manifestacija namenjena deci i mladima, a čini je više od 100 programskih celina. Ove godine će na Zmajevim dečjim igrama učestvovati više od 7.000 dece i oko 150 umetnika.

Deo programa čini će i promocije novih književnih izdanja za decu i mlade, predstavljanje stvaralaštva pisaca, gostiju Igara kroz književne susrete, autorske večeri – što će pružiti priliku posetiocima da se upoznaju sa svojim omiljenim autorima.

Multimedijalni programi, naučne i umetničke radionice će se tokom festivala odvijati na otvorenim gradskim prostorima, a pored toga, biće i različitih koncerata klasične i popularne muzike kada će nastupati i brojni horovi, dečiji i studentski orkestri i pop rok grupe.

Pored zabavnog dela programa, festival će se sastojati i od stručnog programa koji čine projekcije filmova, predavanja, javna čitanja i savetovanje o književnosti za decu.

Ulaz za sve programe Zmajevih dečjih igara je besplatan.

01/06/2015 15:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments