Februarska nagrada Novog Sada za Ivanu Španović

19/01/2017 10:52

Februarska nagrada Novog Sada za Ivanu Španović

Mlada atletičarka Ivana Španović dobitnica je Februarske nagrade za 2016. godinu, koju dodeljuje Grad Novi Sad.

Nakon što je utvrđena lista kandidata za ovu nagradu, na kojoj su se našli profesor emeritus u penziji Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu dr Branka Lazić, slikar i grafičar iz Novog Sada Petar Đurčić, direktor folklornog udruženja “Veliko kolo” iz Veternika Milan Veselinović, književnik i vajar Radovan Ždrale, inovator Mile Plavšić, redovni profesor Univerziteta u Novom Sadu dr Dragan Munitlak, atletičarka Ivana Španović, profesor dr Dejan Mikavica, diplomirani inženjer tehnologije Vesna Odanović i magistar književnih nauka Boško Brzić – jednoglasno je doneta odluka o ovogodišnjem dobitniku.

Odluku komisije pre dodele priznanja će morati da potvrde i odbornici Skupštine grada na sednici koja će se održati 26. januara.

Ivani Španović će pored bronzane golubice pripasti i novčana nagrada od 130.000 dinara. Svečano uručenje nagrade održaće se 1. februara, kada se obeležava Dan grada Novog Sada.

Februarska nagrada Grada Novog Sada, dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

Ovo priznanje Skupština Grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za: aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

19/01/2017 10:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments