Protestna šetnja prosvetnih radnika

16/03/2015 10:47

Protestna šetnja prosvetnih radnika

U utorak 17. marta prosvetni radnici koji su još uvek u štrajku, potpuno će obustaviti nastavu i krenuti u protestnu šetnju od Narodne skupštine do Nemanjine ulice u Beogradu.

Ministarstvo prosvete odlučilo je da smanji plate prosvetnim radnicima koji su još uvek u štrajku, a trenutno ih je oko 5.000 koji su se zbog toga odlučili da radikalizuju štrajk.

Prosvetni radnici koji su još uvek u štrajku traže od ministra Verbića da propiše kada će i koliko prosvetari dobiti novca kao materijalnu pomoć, a rok za to je 21. mart.

Ministru Verbiću upućen je zahtev od strane Udruženja direktora škola koji traže da se povuče odluka kojom se prosvetarima smanjuju plate. Kao razlog za to navode krešenje zakona, kao i mogućnost da bi prosvetni radnici zbog toga mogli da tuže državu.

Sindikat prosvetara najavljuje da će u utorak biti obustavljena nastava u većini škola, ali i da bi ova radikalizacija štrajka mogla da predstavlja kraj štrajka. Potrebno je da se ispune zahtevi koje imaju prosvetari u štrajku, jer ukoliko se to ne desi, oni tvrde da neće držati dopunske i dodatne časove, a poručuju i da će kraj školske godine biti neizvestan.

Izvor: RTV

16/03/2015 10:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments