Najavljeno zatvaranje škola ako se širenje epidemije nastavi!

12/10/2020 10:08

Najavljeno zatvaranje škola ako se širenje epidemije nastavi!

Član kriznog štaba i epidemiolog Branislav Tiodorović najavio je mogućnost zatvaranja škola i fakulteta u Srbiji ukoliko broj novozaraženih na dnevnom nivou bude veći od 500.

On je ocenio da je realno očekivati da će taj broj biti dostignut u naredne dve nedelje „ako se narod ne uozbilji „, citiramo epidemiologa Tiodorovića.

„Ova nedelja biće veliki test, uverićemo se da li je i onaj deo naroda koji ne poštuje baš mnogo mere shvatio daje ozbiljno i da li svi naši apeli imaju nekog uspeha ili smo osuđeni na potpuni neuspeh“, navodi epidemiolog za Kurir.

Dodao je da je „prijatno“ iznenađen što se u prethodna dva- tri dana u Nišu kao i u nekim drugim gradovima, ugostitelji pridržavaju ograničenja radnog vremena do 23 časa.

„Ako i u Beogradu bude krenulo kako valja, onda nećemo preći 100- 150 novih pozitivnih dnevno. Međutim, ukoliko u Beogradu ne bude shvaćeno koliko je situacija ozbiljna, kao i u Novom Pazaru, koji je ukinuo pa ponovo vratio vanrednu situaciju pod pritiskom sa vrha, imaćemo najmanje 300, 400 novih slučajeva dnevno vrlo brzo“, ocenjuje Tiodorović.

Dodao je da ni u kom slučaju ne treba uvoditi policijski čas već treba zatvoriti restorane i kafiće u gradovima koji su žarišta epidemije.

„Zatvorićemo i bioskope, pozorišta, neće biti dozvoljene nikakve manifestacije, ni kulturne ni muzičke. Geografskom distribucijom broja pozitivnih videće se gde je žarište, pa ako bude trebalo, i pojedini delovi gradabiće zatvoreni ili deo grada neće u potpunosti funkcionisati. Ne moraju svi da plaćaju ceh zbog neodgovornog ponašanja nekih“, naveo je epidemiolog.

12/10/2020 10:08

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments