Novosađani, pomozite studentima da odu na takmičenje iz robotike!

01/06/2016 11:20

Novosađani, pomozite studentima da odu na takmičenje iz robotike!

Tri ekipe studenata Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu plasirali su se na takmičenje iz robotike Eurobot, koje se održava u Francuskoj.

Problem je što nemaju dovoljno novčanih sredstava kako bi finansirali putovanje, iako su do sada vredno radili da usavrše robota koji im je obezbedio učestvovanje na ovom prestižnom takmičenju.

Upravo tu na scenu stupaju Novosađani koji su spremni da odvoje evro za studente robotike i pošalju ih na takmičenje u Francusku.

Studentima FTN-a je potrebno 4.000 evra, što znači da je dovoljno da 4.000 Novosađana da evro – kako trud ovih mladih ljudi ne bi bio uzaludan.

studenti eurobot takmicenje

Radio “Signal” i ekipa Dnevnjaka podržavaju ovu akciju, na koju poziva i portal Edukacija.rs, a koja će se održavati u sredu, 1. juna u periodu od 8 do 20 časova ispred prostorija radija “Signal”, Bulevar Oslobođenja 88, Novi Sad.

Svi koji dođu sa ciljem da pomognu u ovoj akciji imaće priliku da vide robote koje su ovi studenti osmislili i koji će predstavljati njihove timove na takmičenju u Francuskoj.

Osim toga, u periodu od 17 do 20 časova biće dostupna i Foto kabina svima koji budu želeli da fotografijom zabeleže ovaj događaj.

Vidimo se!

Izvor: Radio Signal

01/06/2016 11:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments