Na Novom Beogradu počinje sa radom najsavremenija osnovna škola

18/02/2019 16:46

Na Novom Beogradu počinje sa radom najsavremenija osnovna škola

Dobra vest za roditelje predškolaca: osnovna škola po svetskim standardima dostupna je i u Srbiji. Reč je o Savremenoj osnovnoj školi.

Spoj nacionalnog i Cambridge školovanja, podsticajno okruženje i razvoj višestruke inteligencije deteta, školovanje na srpskom i engleskom, posvećeni učitelji i personalizovana nastava, savremena tehnologija kao podrška edukaciji i bogat vannastavni program neki su od sadržaja koji Savremenu čine najmodernijom osnovnom školom u regionu.

Obrazovanje po svetskim standardima sada i u Srbiji

Reč je o „mlađoj sestri” sada već čuvene Savremene gimnazije i International School Savremene, čiji je uspeh potvrda kvaliteta obrazovnog procesa koji se u njima odvija. Prepoznajući izuzetnu važnost dobrog osnovnog obrazovanja za uspeh pojedinca u kasnijem školovanju i životu, kao i neophodnost da deca od najranijih godina usvoje pravilan odnos prema učenju, rodila se Savremena osnovna škola.

  • Dugo smo gradili Savremenu školu i utkali u njene temelje znanje, ljubav i dvadesetogodišnje iskustvo obrazovne prakse. Tajna uspeha je jednostavna: fokus na poboljšavanju celokupnog školskog iskustva, ljubav i beskompromisna borba da našoj deci pomognemo i tako stvorimo bolju i lepšu budućnost za njih i njihove roditelje. Cilj nam je da učenicima u Srbiji pružimo nastavu koja ispunjava najviše svetske kriterijume kako bismo im pomogli da stasaju u obrazovane ljude koji će jednoga dana biti uspešni svuda u svetu – ističe direktorka škole Jasmina Franolić.

Oaza učenja i druženja u urbanom delu grada

Savremena osnovna škola je smeštena u atraktivnom delu Novog Beograda i opremljena je po najsavremenijim svetskim standardima. Učenici provode vreme u svetlim učionicama sa anatomskim node stolicama i fleksibilnim rasporedom sedenja, u modernom centru za učenje, odlično opremljenoj biblioteci, prostranom dvorištu za zdravo odrastanje ili na multifunkcionalnim terenima za fudbal, košarku, rukomet i slično.

U nastavi se koristi najsavremenija edukativna tehnologija, ali isključivo uz nadzor učitelja i nastavnika, kako bi se deca od malih nogu usmerila na pozitivne i korisne strane tehnologije i tako naučila da je odgovorno koriste. Umesto pasivni konzumenti, učenici Savremene postaju inventivni kreatori.

Učenje na taj način postaje zanimljivije i efikasnije, a učenici razvijaju ključne veštine za akademski i profesionalni uspeh u 21. veku: digitalnu pismenost, logičko i kritičko razmišljanje, sposobnost rešavanja problema i timskog rada.

Prema rečima roditelja, Savremena predstavlja istinski podsticajno mesto za razvoj, učenje i druženje. Mama Luke i Sofije, koji pohađaju Savremenu gimnaziju, Katarina Simić, zadovoljna je celokupnim pristupom u školi, zbog čega očekuje da će i osnovna škola biti podjednako kvalitetna za nove školarce.

  • Veoma sam zadovoljna pristupom, idejama i načinom rada. Nisam mogla da poverujem da tako nešto postoji i kod nas! Nakon što je stariji sin uspešno završio razred, odlučila sam da i kćerku upišem u ovu školu. Savremena je ispunila sva moja očekivanja, a kao bivši profesor, očekivala sam da moja deca steknu znanje, ali mi mnogo znači i to što oni sa radošću idu u školu – navodi ona.

Personalizovana nastava za najbolje rezultate

Učenici Savremene osnovne škole, pored Nacionalnog programa, mogu da pohađaju i Kombinovani program, koji predstavlja spoj nacionalnog i prestižnog Cambridge obrazovanja. Nastava na Kombinovanom programu jednim delom odvija se na engleskom jeziku, što učenicima omogućava da od malih nogu ovladaju engleskim jezikom gotovo kao maternjim.

Savremena se od drugih osnovnih škola još razlikuje i po personalizovanom pristupu, koji je skrojen prema interesovanjima, talentima i sposobnostima svakog deteta. Prilikom upisa u školu učenik radi testove za procenu ličnosti i afiniteta, na osnovu kojih se opšti plan i program u Savremenoj personalizuju u skladu sa potrebama deteta. Na taj način deca su angažovana u sopstvenom učenju i postižu najbolje rezultate, jer su izazovi sa kojima se suočavaju odmereni prema njihovim mogućnostima.

Na osnovu toga učenici se povezuju u optimalna odeljenja i stvara se podsticajna sredina za razvoj. Tako učenici sa bliskim i komplementarnim afinitetima i tipovima ličnosti podstiču jedni druge na napredak i odrastaju u sredini koja najviše odgovara njihovom temperamentu.

Prilikom posete Savremenoj osnovnoj školi sreli smo i predškolca Andreja, koji je došao na ovo testiranje. Njegova mama Elena Dragićević kaže da se već prilikom prvog dolaska u školu oduševila okruženjem i pristupom zaposlenih.

  • Testiranje je odlično prošlo i Andrej kaže da mu je bilo baš zanimljivo. Sigurni smo da će tako biti i kada počne škola. Meni najviše znači to što je nastava prilagođena njegovim sposobnostima i afinitetima. Još jedan od razloga zašto smo se opredelili za Savremenu je što ovde imam sve na jednom mestu: ide na časove, završava domaći u školi, uči engleski i bavi se sportom. Ne moram više da ga vozim po celom gradu za različite aktivnosti. Jedva čekamo da krenemo u školu – priča ona.

Posvećeni učitelji i nastavnici koji podstiču učenike

Posvećeni učitelji i nastavnici Savremene osnovne škole prilagođavaju pristup svakom učeniku u skladu sa njegovim potrebama i talentima. Njihov zadatak je da se postaraju da dete u školi, pored znanja, stekne i pozitivne osobine, kao što su negovanje prijateljstva, tolerancija, poštovanje, ljubav i interesovanje za svet koji ih okružuje.

Roditelji učenika Savremene osnovne škole su pre svega prijatelji škole i značajni partneri učiteljima i nastavnicima, a njihov glas se sluša i uvažava kako bi deca dobila najbolje obrazovno iskustvo. Roditelji dobijaju redovna i detaljna obaveštenja o napretku svog deteta ne samo na redovnim roditeljskim sastancima i otvorenim vratima već i putem elektronskog dnevnika, portala za roditelje i SMS-a i tako su uvek u toku sa obrazovanjem svog deteta.

Sve na jednom mestu za razvoj ličnosti i talenata

Savremena osnovna škola jedina u Srbiji primenjuje koncept razvoja višestruke inteligencije. Naime, čuveni psiholog sa Harvarda Hauard Gardner ustanovio je da postoji čak osam vrsta inteligencije (prirodna, interpersonalna, logičko-matematička, prostorna, muzička, telesna, jezička, refleksivna) i da je kod svakog deteta neka od njih izraženija. Za maksimalne rezultate, potrebno je detetu plasirati sadržaje na odgovarajući način i stimulisati razvoj svih vrsta inteligencija, na šta je u Savremenoj stavljen poseban akcenat.

Kao što možete da primetite, u Savremenoj osnovnoj školi ćete na jednom mestu naći sve što je vašem detetu potrebno: tokom boravka u školi će pohađati nastavu i učiti, završavaće sve svoje obaveze i domaće zadatke, ali će imati priliku i da se bavi sportom i raznovrsnim vannastavnim aktivnostima.

Tako, na zahtev roditelja, mlađi osnovci imaju dodatne aktivnosti pre i posle nastave: mogu da pohađaju dodatne časove, rade domaći uz nadzor učitelja, gledaju edukativne filmove, rešavaju kvizove ili imaju sadržajan odmor u dvorištu. Učenicima su na raspolaganju i raznovrsne sekcije i radionice na kojima mogu da razvijaju svoje talente i ostvare pun potencijal. Bez obzira na to da li dete voli da glumi, piše, crta, svira, pleše, igra šah, bavi se sportom ili želi da bude mali programer, u Savremenoj će naći svoj kutak.

Najsavremenije obrazovanje dostupno je i vašem detetu

Škole poput Savremene donedavno su se mogle naći samo u razvijenim svetskim zemljama. Ukoliko ste pomislili da je ovakva škola vama nedostižna, prijatno ćete se iznenaditi. Misija Savremene nije samo da obezbedi najbolje školovanje već i da ga učini pristupačnim za što više učenika. Dobra privatna škola ne mora da bude skupa i baš zbog toga je školarina u Savremenoj dosta prihvatljivija u odnosu na druge privatne škole: zapravo, mesečna rata je u visini prosečne rate kredita. Upravo zbog toga, direktorka škole ističe:

  • Želeli smo da napravimo školu koja pruža vašem detetu najbolje uslove školovanja, posvećene učitelje, sintezu najbolje obrazovne prakse Srbije i sveta, najsavremenija nastavna sredstva i metode. Međutim, želeli smo i da napravimo školu koja će biti pristupačna, jer verujemo da svako zaslužuje pravo na kvalitetno obrazovanje. Svaki roditelj želi da priušti svom detetu samo najbolje. Mi se trudimo da im to i omogućimo.

Ukoliko imate predškolca, iskoristite povlašćene uslove ranog upisa, tokom kog su cene školarine niže preko 40% i omogućite svom detetu najsavremenije osnovno obrazovanje koje postoji u Srbiji.

18/02/2019 16:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments