Zbog čega ne možemo da učimo?

24/07/2014 07:18

Zbog čega ne možemo da učimo?

Sigurno ste nekada bili u situaciji da ne možete da krenete da učite, da ne možete da se skoncentrišete na to što treba da radite.

Svima je stalo da dobiju što bolje ocene, bilo zbog upisa u sredju školu, ili zbog konkurisanja za dom, ili samo zbog sebe i svojih bližnjih. Postoje brojni razlozi zbog čega ne možemo dovoljno da se skoncentričemo, kao što su nedostatak sna, manjak fizičke aktivnosti, umor, buka, problemi sa zdravljem..

Evo nekoliko saveta koji mogu da vam pomognu da se bolje skoncentrišete i spremite za učenje:

  • Sedite na neko mirno i udobno mesto gde možete nesmetano da učite. To mogu biti biblioteke, čitaonice ukoliko nemate mira u kući.
  • Pokušajte da se hranite što zdravije, unosite više voća i povrća u svoju ishranu, počnite da obavljate fizičku aktivnost.
  • Učite naglas, jer ćete tada biti skoncentrisani samo na svoj glas i samim tim ćete bolje da pamtite.
  • Veoma je važno da imate isplanirano svoje vreme učenja i ostalih aktivnosti. Kad osetite umor napravite kratku pauzu.

Savet: Istraživanje je pokazalo da je crna čokolada dobra za pamćenje! Ona u sebi sadrži flavanol, sastojak koji veoma povoljno utiče na sve misaone procese. Čokolada utiče na poboljšanje pamćenja, da se bolje skoncentrišemo, a neke studije su pokazale da sastojak iz čokolade-flavanol usporava starenje! Međutim, ne treba preterivati u konzumiranju čokolade jer sadrži visok nivo šećera i masti.

 

24/07/2014 07:18

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments