Završen osmi Kustndorf

27/01/2015 13:57

Završen osmi Kustndorf

Nagradu “Zlatno jaje”, koju dodeljuje žiri, dobio je francuski film “Stela maris” reditelja Đakoma Abrucezea, dok je na drugom mestu srpski reditelj Marko Sopić sa filmom “Torba”, a treće mesto pripalo jeislanđaninu Gudmunduru Arnaru Gudmundsonu koji je režirao film “Kitova dolina”.

Članovi žirija koji su dodelili nagradu “Zlatno jaje” bili su producent Aleks Garsija, producentkinja Klodi Osar i direktorka Britanskog filmoskog instituta Amanda Nevil.

zlatno-jaje

Dobitnik nagrade “Zlatno jaje” Đakom Abruceze

drvo-zivota

Producentkinja Klodi Osar

Specijalnu nagradu dobio je egipatski film “Poslednja inauguracija javnog toaleta na 375. kilometru” Omara el Zohairija, za koji je producentkinja Klodi Osar rekla da pokazuje “kako jedan mali detalj može izazvati pravu dramu”.

Nagradu “Vilko Filač” za najbolju kameru dobila je Ana Marija Viznea za film “Ringišpil”, a ovu nagradu dodelio je žiri u sastavu – Goran Volarević i Ištvan Borbaš.

Pre uručivanja nagrada, Emir Kusturica dodelio je posebno priznanje producentkinji Klodi Osar – “Drvo života”. Osar je rekla da je to najznačajnija nagrada koju je primila u životu i da Kustenorf smata izuzetnim festivalom, a Emira Kusturicu velikim čovekom, stravaocem i umetnikom.

Svečana dodela nagrada počela je nastupom Radeta Zdravkovića, zviždača iz Novog Sada i Novosadskog KUD-a “Svetozar Marković”, koji je izveo izvor igara iz vranjanskog kraja.

27/01/2015 13:57

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments