Nova saznanja o misteriji Bermudskog trougla

06/08/2018 11:25

Nova saznanja o misteriji Bermudskog trougla

Jedna od najvećih misterija savremenog doba poznata kao Bermudski trougao možda je napokon razrešena.

Naime, reč je o morskom trouglu koji se nalazi između Bermuda, Floride i Portorika u Atlantskom okeanu.

Misterija “Bermudski trougao”

Bermudski trougao odavno važi za mistično područje, a njegova površina iznosi oko 1.140 kvadratnih kilometara.

Stručnjaci sa Univerziteta “Southhampton” u Velikoj Britaniji veruju da su došli do rešenja misterije. U dokumentarcu “Enigma Bermudskog trougla”, naučnici objašnjavaju ovu misteriju prirodnim fenomenom.

Uz pomoć simulatora veštački su stvorili monstruozne talase visoke i do 30 metara, koji su prvi put snimljeni putem satelita 1997. godine u blizini obale Južnoafričke republike.

Izgrađen je čak i model velikog broda “USS Cyclopsa”, koji je nestao u Bermudskom trouglu 1918. godine, zajedno sa 300 ljudi.

Smrtonosna igra oluja

Stručnjak za okeane, doktor Simon Boksal naveo je da se na području Bermudskog trougla može dogoditi sudar tri velike oluje koje dolaze iz različitih pravaca, a koje mogu stvoriti savršene uslove za monstruozne talase.

Naime, oluje se dešavaju i na jugu i na severu, a zatim sledi udar, objašnjava Boksal. Ukoliko još jedna stigne iz pravca Floride, onda dolazi do opasne i smrtonosne formacije.

Pogledajte i: Rešena misterija Bermudskog trougla?

Možda se ova misterija o Bermudskom trouglu može objasniti teorijom o smrtonosnim talasima, ali će uvek postojati mitovi koji će se vezati za ovu enigmu. Naime, pod nerazjašnjenim okolnostima u toj zoni u proteklih nekoliko vekova, nestalo je oko desetine brodova i aviona. Nepotvrđeni podaci govore o ovom delu okeana kao o mestu nestanka više od 8.000 ljudi.

06/08/2018 11:25

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments