Bizarna sujeverja britanske kraljevske porodice

05/03/2018 10:23

Bizarna sujeverja britanske kraljevske porodice

Opšte je poznato da britanska kraljevska porodica veoma drži do tradicije, pa tako imaju i neka veoma čudna sujeverja u koja slepo veruju, već decenijama. Pogledajte o čemu se radi.

Sujeverja britanske kraljevske porodice

  1. Dragulji- još od Srednjeg veka, kraljevski dragulji važili su za magičan, a naročito safiri. Iz tog razloga, kraljica Viktorija je na svom venčanju nosila safir.
  2. Gavrani- pre više od 300 godina, tačno sedam gavrana živelo je na London Taueru. Kralj Čarls II je insistirao na zaštiti ovih pernatih stvorenja, jer je veovao da oni štite monarhiju i naciju. Zato i postoji verovanje da kada gavrani napuste Tauer, dolazi do pada monarhije.
  3. Ključevi- još jedan fascinantan ritual vezan je za London Tauer, a u pitanju je Cereminija ključeva. Naime, svaki dan, pre 10 sati ujutro, čuvar uz pratnju vojnika dolazi do Tauera i otključava kapiju. Ova ceremonija traje već 700 godina.
  4. Pre nego što kraljica Elizabeta II dođe na zasedanje Parlamenta, jedan član se drži kao talac. Ovaj ritual započeo je kao osiguranje prilikom posete stranih vlada, naročito kada su monarhija i Parlament bili u konfliktu.
  5. Ovo pravilo, princ Hari i Megan Markl prekršili su ove godine. Naime, postoji sujeverje da ne valja venčavati se u maju, jer 5. mesec u godini donosi nesreću.
05/03/2018 10:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments