Potpisan Protokol o saradnji između gimnazija iz Novog Sada i Zagreba

13/06/2016 09:49

Potpisan Protokol o saradnji između gimnazija iz Novog Sada i Zagreba

Privatna “E-gimnazija” i Sportska gimnazija iz Novog Sada i Srpska pravoslavna opšta gimnazija “Kantakuzina Katarina Branković” iz Zagreba potpisale su Protokol o saradnji u Gradskoj kući u Novom Sadu.

Potpisivanju Protokola prisustvovali su Nebojša Janković, direktor “E-gimnazije”, direktor Srpske pravoslavne gimnazije iz Zagreba protojere-stavrofor Slobodan Lalić, kao i gradonačelnik Novog Dada Miloš Vučević i član Gradskog veća Novog Sada zadužen za obrazovanje Vladimir Jelić.

Prema rečima direktora “E-gimnazije” Nebojše Jovanovića, ovaj Protokol predstavlja prvi sporazum između pravoslavne gimnazije u Zagrebu sa nekom školom u Srbiji, zbog čega će se potruditi da škola na čijem je čelu da doprinos u negovanju tradicije, kulture i istorije, srpskog jezika i ćirilice.

Potpisivanje Protokola o saradnji

Potpisivanje Protokola o saradnji

“Naša Gimnazija svesrdno podržava Udruženje za zaštitu ćirilice. Radićemo na razmeni učenika, profesora, na kulturno-umetničkim projektima u nameri da obogatimo iskustvo i znanje mladih ljudi”, rekao je Jovanović.

Direktor Srpske pravoslavne gimnazije iz Zagreba protojereja-stavrofora Slobodan Lalić navodi da je potpisani Protokol osnov za početak intenzivnije saradnje dve gimnazije.

“Ta saradnja će uroditi plodom i to će najpre osetiti naši učenici”, rekao je Lalić dodajući da je u Novi Sad došao skoro ceo kolektiv Srpske pravoslavne gimnazije “Kantakuzina Katarina Branković” iz Zagreba.

13/06/2016 09:49

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments