Besplatna procena potencijala i talenata za decu od 5 do 7 godina u Savremenoj osnovnoj školi

28/05/2019 16:42

Besplatna procena potencijala i talenata za decu od 5 do 7 godina u Savremenoj osnovnoj školi

Savremena osnovna škola poziva decu uzrasta od 5 do 7 godina na ispitivanje kognitivne zrelosti i druženje na multidisciplinarnom času. Svi roditelji koji žele da se upoznaju sa talentima, mogućnostima i potencijalom za napredak svog deteta, mogu to da urade u subotu, 1. 6, u 10:30, u prostorijama Savremene osnovne škole i gimnazije, Palata Beograd, Masarikova 5. Ulaz je besplatan, potrebno je samo da se prijavite.

Predškolci će takođe imati prilike da prisustvuju interaktivnom času, prošetaju svetom pomoću VR naočara, igraju se sa mini robotima, a njihovi roditelji dobiće vredne savete kako da svoju decu što bolje pripreme za početak škole. Za kraj druženja, Savremena je za roditelje i predškolce pripremila lepe poklone.

Provera sposobnosti uz druženje i zabavu

Ova jedinstvena provera zrelosti, talenata i sklonosti grupnog je karaktera, traje kao jedan školski čas – 45 minuta, a sastoji se od niza zabavnih i edukativnih aktivnosti. U opuštenoj i prijatnoj atmosferi predškolci uz vođstvo školskog psihologa rešavaju različite zadatke na tablet uređajima i uz upotrebu bojica i papira. Školski psiholog, Milena Tarbuk, ističe:

  • U moderno opremljenim učionicama Savremene zajedno rešavamo zanimljive zadatke na osnovu kojih ćemo moći da steknemo dobar uvid u stepen kognitivne zrelosti predškolaca i njihovu spremnost za školu. Nakon stručne analize rezultata sastavljamo opisni izveštaj za svako dete pojedinačno i šaljemo ga roditeljima na mejl adresu.

Roditelji dobijaju važne informacije o svojoj deci

Iako se testiranje obavlja u grupi, svaki roditelj će dobiti kompletan personalizovan izveštaj za svoje dete. Iz ovog izveštaja roditelji saznaju važne stvari o svom detetu:

  • stepen zrelosti deteta i njegove spremnosti za polazak u školu;
  • kognitivni profil deteta;
  • talente i potencijale deteta;
  • na čemu treba dodatno raditi sa detetom pre polaska u školu;
  • kako da se dete još bolje pripremi za školu.

Zavirite na savremenu nastavu: Interaktivni čas u Future Ready učionici

Nakon provere potencijala i kraće pauze, predškolci će imati priliku da prisustvuju multidisciplinarnom času u intelligent učionicama Savremene osnovne škole.

Posvećeni učitelji odškrinuće deci vrata uzbudljivog sveta učenja uz upotrebu VR naočara, mini-robota i drugih edukativnih uređaja. Mališani će usvojiti nova znanja, videti kako izgleda kreativna i interaktivna nastava i odlično se zabaviti.

Vredni saveti za roditelje i pokloni za decu

Dok su mališani na testiranju, roditelji će imati prilike da kroz razgovor sa stručnim timom Savremene saznaju kako da najbolje pripreme svoje dete za polazak u školu, ali i da se upoznaju sa najsavremenijim radnim okruženjem, nastavnom praksom i benefitima koje edukativna tehnologija donosi u obrazovanju dece.

Direktorka Savremene osnovne škole Jasmina Franolić kaže:

  • Želja svih nas u Savremenoj je da što više pomognemo roditeljima različitim edukativnim radionicama, psihološkim procenama i korisnim savetima koji će olakšati polazak njihovog deteta u osnovnu školu. Vrata Savremene otvorena su svima zbog čega redovno održavamo događaje koji podrazumevaju kvalitetno i sadržajno druženje. Iskoristila bih priliku da pozovem roditelje da se što pre prijave, jer je interesovanje zaista veliko i moraćemo da napravimo liste čekanja.

Za kraj druženja, a kao uspomenu na ovaj zabavan dan, Savremena osnovna škola pripremila je vredne poklone za predškolce i njihove roditelje.

Broj mesta je ograničen – samo 20 najbržih!

Kako bi svako dete dobilo punu pažnju i potpunu posvećenost, a i kako bi personalizovani izveštaji bili što detaljniji, iz Savremene osnovne škole ističu da je broj mesta ograničen. Prvih 20 roditelja koji se prijave imaće prilike da u subotu, 1. 6, sa svojom decom provedu nezaboravan dan u Savremenoj, dok će ostali roditelji biti stavljeni na listu čekanja za neki od narednih termina.

Rezervišite mesto što pre!

28/05/2019 16:42

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments