Novosadska Februarska nagrada

02/12/2015 14:45

Novosadska Februarska nagrada

Raspisan je konkurs za dodelu Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2015. godinu koja se svake godine dodeljuje najzaslužnijim građanima.

Konkurs zaspisuje Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu Skupštine Grada Novog Sada.

Na konkursu mogu učestvovati svi građani, preduzeća, ustanove, političke i druge organizacije, a potrebno je samo podenti inicijativu za dodelu Februarske nagrade koju Grad dodeljuje.

Februarska nagrada Grada Novog Sada je društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koji su, prema pravilniku, u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

Skupština Grada dodeljuje građninu ovu nagradu za negovanje međuljudske tolerancije, za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, za doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i za naučno istraživačke delatnosti u celini.

Osim toga, nagrada se dodeljuje i za istaknuto angažovanje u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima.

Svečana dodela Februarske nagrade održava se 1. februara, povodom Dana Grada, kada je 1748,. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Predlozi za dobitnike ove prestižne nagrade mogu se dostaviti najkasnije do 31. decebra Komisiji za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu Skupštine Grada Novog Sada, u Ulici Žarka Zrenjanina broj 2.

02/12/2015 14:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments