Predsednik o zatvaranju škola – “Biće sve gore”

14/10/2020 11:05

Predsednik o zatvaranju škola – “Biće sve gore”

Predsednik Vučić izjavio je danas da ćemo se suočiti sa opakom bolešću na najsuroviji način i da nema sumnje da će situacija sa korona virusom u Srbiji biti lošija, ali da je dobro što se Srbija priprema i što gradi nove bolnice.

Na pitanje hoće li se škole zatvarati, predsednik Vučić odgovara da on nije deo medicinskog tima, ali ne vidi veliki smisao u tome.

„Nemamo mi dece od 6-7 do 18 godina da su životno ugroženi, problem je ako prenesu virus na starije. Veći je problem za njih, za bolesne, dijabetičare, gojazne. Molim naše bake i deke da vode računa o sebi” – rekao je on.

Vučić je za Blic izjavio da mi kao država nemamo velik broj mrtvih, ni hospitalizovanih ali da je krajnje vreme da se uozbiljimo, radimo na opremi, bolnicama…Radimo na vakcini, pregovaramo sa Rusima, Kinezima, Zapadom.  

„Nisu to još dramatičnije brojke da ne plašimo ljude, govorili smo da dolazi teže vreme. Ne možete kada u Hrvatskoj na manji broj testiranih imate 770 obolelih. To bi bilo kao da u Srbiji imamo 1300. Kada imate u Makedoniji 200, to je kao da mi imamo 800. Mi nemamo veliki broj mrtvih, ni hospitalizovanih. Suočićemo se sa opakom bolešću u najsurovijem smislu reči“- rekao je i dodao:

„Pogledajte kako skaču brojevi u inostranstvu. Mi se i dalje držimo najbolje proporcijonalnoa svom broju. I danas se dobro držimo iako je najlošiji dan. Da će biti lošije, biće naravno.“

14/10/2020 11:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments