Produžen konkurs za učitelje i đake “Zaštita za sve”

22/02/2019 11:31

Produžen konkurs za učitelje i đake “Zaštita za sve”

Zbog produženja raspusta za osnovce, rok za prijavu i konkurs “Zaštita za sve” produžen je do 08. marta 2019. godine.

“Zaštita za sve” je program edukacije o odgovornom ponašanju na suncu. Namenjen je deci predškolskog i ranog školskog uzrasta, roditeljima, vaspitačima, učiteljima, kao i pedijatrima i lekarima opšte prakse. Ovaj program pokriva vaspitno-obrazovne ustanove i domove zdravlja na teritoriji Republike Srbije.

Konkurs “Zaštita za sve”

Cilj kampanje je da promoviše odgovorno ponašanje na suncu i podigne svest o značenju zaštite od štetnog UV zračenja, te prvenstveno pomogne unapređenju rada sa predškolskom i decom od 1. do 4. razreda osnovnih škola kada je zaštita od sunca u pitanju.

Na konkursu mogu da učestvuju učitelji prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda koji prođu online edukaciju, koja je takođe produžena i dostupna do 4. marta 2019. godine na zvaničnoj stranici kampanje www.zastitazasve.rs. Po završenoj edukaciji učitelji će dobiti sertifikat o stručnom usavršavanju.

Podsećamo da je konkursni zadatak za učitelje da, na osnovu znanja, materijala za rad sa đacima i formulara koje dobiju kroz online edukaciju, osmisle kreativni čas ili aktivnost sa svojim đacima, kao i da edukuju svoje đake i animiraju ih da pripreme radove na temu “Dva lica sunca”.

Od svih prijavljenih osnovnih škola, učesnica konkursa, najboljih dvadeset biće nagrađeno UV indikatorom, specijalnim meračem intenziteta sunčevog zračenja, koji će biti postavljen na vidno mesto na ulazu u školu.

Najboljih pet učitelja na konkursu će biti nagrađeno jednodnevnim izletom za svoje odeljenje, na kome će biti organizovano takmičenje koje će, dodatno, najboljem odeljenju doneti nagradu za opremanje učionice.

Detaljne informacije o konkursu dostupne su na sajtu www.zastitazasve.rs.

Popunjene konkursne formulare, ideje za kreativni čas ili aktivnost sa đacima i radove učenika na temu “Dva lica sunca”, potrebno je, prema novim konkursnim rokovima, poslati do 8. marta 2019. godine na adresu [email protected]

22/02/2019 11:31

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments