Dojče Vele stipendije za medijske radnike

27/08/2016 09:44

Dojče Vele stipendije za medijske radnike

Dojče Vele (DW) je raspisao konkurs za dodelu stipendija medijskim radnicima za rad u svim poljima u kojima DW obavlja medijsku aktivnosti.

Stipendisti bi imali priliku da rade na televiziji, radiju, kao internet ili radijski novinari, u odseku za komunikacije kao i na DW akademiji.

DW Multimedia Regions odsek u Bonu nudi radio i online stipendije na 30 jezika, dok DW Multimedia Global odsek u Berlinu nudi TV stipendije za programe koji se emituju na arapskom, engleskom, nemačkom i španskom jeziku.

Stipendija traje od jedan do šest meseci i počinju od prvog radnog dana na početku meseca. Dojče Vele pokušava da uključi stipendiste što više može u dnevne aktivnosti odseka. Rad sa žurnalističkim ili uredničkim zadacima zavisi od iskustva koje stipendisti već poseduju.

Za stipendiju u Bonu zainteresovani kandidati/kinje mogu se prijaviti tokom cele godine, dok za stipendiju u Berlinu zainteresovani kandidati/kinje mogu se u oktobru prijavit za period stipendiranja od januara do juna, a u aprilu ja period od jula do decembra.

Više informacija o stipendijama nalazi se OVDE.

27/08/2016 09:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments