Protest naučnika: Traže smenu ministra Verbića

23/11/2015 17:25

Protest naučnika: Traže smenu ministra Verbića

Zaposleni u naučno-istraživačkoj delatnosti protestnom šetnjom skrenuli su pažnju na svoje zahteve, među kojima je i smena ministra Srđana Verbića.

Više stotina naučnika je sa svojim transparentima, među kojima je bilo poruka kao što je “Naučnik sam. Dakle preživljavam.”, “Nećete nas oterati sa ovih prostora kao Nikolu Teslu” ili “Naučni rad vodi u glad” prošetali centrom Beograda.

Iako su zatražili da se sastanu sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđanom Verbićem, to se nije dogodilo.

Ono što naučni radnici traže jeste da se njihov status reši zakonom, da se njihov rad ne finansira projektno iz stavke specijalizovane usluge i da se izjednače sa svojim kolegama na Univerzitetu, kako bi imali i zagarantovanu platu.

U protestu su učestvovali predstavnici 40 instituta koji su u ime svojih kolega izašli na ulicu kako bi na taj način opomenuli ministra Verbića da mora što pre da reši njihov status.

Protest je počeo skupom na Tgu Nikole Pašiće, a završio se, bez ikakvi incidenata, ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

23/11/2015 17:25

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments