Počela konferencija “Dan internet domena Srbije”

10/03/2015 11:09

Počela konferencija “Dan internet domena Srbije”

Šesta konferencija o razvoju Interneta u svetu i na .RS i .СРБ domenskim prostorima Srbije ove godine je podeljena na dva dana.

Ovogodišnji “Dan internet domena” (DIDS) održava se pod sloganom “U kom si internet filmu” 10. i 11. marta u Hotelu “Metropol” u Beogradu u organizaciji Fondacije “Registar nacionalnog internet domena Srbije” (RNIDS).

Prvi dan konferencije namenjen je za standardni program u kojem učestvuju prijavljeni posetioci, a drugog dana je regionalni stručni internet skup za pozvane učesnike konferencije.

Program DIDS-a 10. marta podeljen je u tri tematska bloka, gde će biti oko tridesetak relevantnih sagovornika i moderatora iz zemlje i sveta.

U prvom bloku pod nazivom “Gospodari Interneta” govoriće se o najavljenim promenama u globalnom upravljanju Internetom.

Drugi blok “Pozovi E radi trgovine” posvećen je e-Trgovini kroz sve njene aspekte: pravno-finansijski, promotivni, logistički i softverski.

Treći blok nosi naziv “Domen koji obećava” i daje primere uspešnih sajtova i onlajn projekata na nacionalnim internet domenima .RS i .СРБ.

Drugog dana DIDS-a 11. marta održaće se Regionalni internet forum u kojem će učestvovati predstavnici nacionalnih registara Grčke, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, kao i predstavnici državnih organa, lokalnih internet zajednica i globalnih internet organizacija.

Izvor: B92

10/03/2015 11:09

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments