“Fizi bizi” festival nauke u Somboru

17/09/2015 09:34

“Fizi bizi” festival nauke u Somboru

Festival nauke “Fizi bizi – biram znanje, biram zanimanje” održava se 14. i 15. novembra po prvi put u Somboru sa ciljem da se promoviše nauka među mladima.

Osim promocije i popularizacije nauke i naučnog poziva, festival ima za cilj da informiše mlade o zapošljavanju u oblasti prirodnih nauka, odnosno da predstavi obrazovne profile iz oblasti prirodnih nauka na naučno-zasnovan, kreativan i interaktivan način kroz istraživačko-eksperimentalni pristup u i profesionalnu orijentaciju.

U programu festivala nalazi se:

  • dvodnevna postavka naučno-eksperimentalnih radionica i prikaza naučnih zanimanja u kojima će učestvovati somborski osnovci, srednjoškolci i studenti, zajedno sa nastavnicima-mentorima
  • susret sa stručnjacima i naučnicima, pod nazivom “U susret nauci” kada će posetioci imati priliku da pitaju sve što ih zanima u vezi sa nekom naukom i naučnim zanimanjem
  • astronomska radionica “Noć nauke pod zvezdama
  • naučno-popularna i edukativna aktivnost na otvorenom “Dan otvorene nauke

fizi-bizi-rasporedU okviru festivala obeležiće se i Svetski dan nauke 10. novembra kada će na glavnoj ulici u Somboru biti održana manifestacija “Nauka na ulici“, gde će mladi direktno na ulici prolaznicima prikazati zanimljive naučne eksperimente, zagonetke i slično.

Ulaz na festival je besplatan za sve – mlade, decu, roditelje i ostale građane koji su zainteresovani da dožive nauku na poseban i zanimljiv način, da uče i druže se uz naučno-popularna predavanja, radionice i eksperimente.

17/09/2015 09:34

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments