Jubilarni #30 DaFED

25/02/2015 13:19

Jubilarni #30 DaFED

Jubilarni DaFED #30 održava se 4. marta od 18 časova u Amfiteatru centralne zgrade Univeriteta u Novom Sadu, Dr Zorana Đinđića bb.

Na temu User Experience / User Testing u okviru DaFED predavanja govoriće:

  • Martin Naumann (Archilogic, Zurich) – Martin je softverski inženjer i open source propagator sa veštinama u raznovrsnim poljima uključujući C/C++/C#, Java, PHP, Python, JavaScript. Kao full stack programer, ne samo da piše kod, već i aktivno razgovara sa korisnicima i kompanijama pokušavajući da pronađe najbolji miks za sve zahteve.
  • Darko Čengija (UX Passion, Zagreb) – Usability specialist i Information Architect/Interaction Designer u UX Passionu. U svom portfoliju ima niz različitih projekata od mobilnih i desktop do web aplikacija, uključujući projekte za Hrvatski Telekom, RealNetworks, Vodafone… Tokom poslednje dve godine radi na usability projektima koji uključuju direktan rad i testiranja s korisnicima. Pre osnivanja UX Passiona 2009. godine i ulaska u UX, Darkov fokus je bio soft-skills i Neurolingvističko programiranje.

User testing without going bankrupt – Martin Naumann

Ovo predavanje prikazuje koliko je vredno testiranje korisnika i koliko ono može pomoći startup-u da brže napravi bolji proizvod koji više odgovara potrebama tržišta. Ovaj metod je još uvek ignorisan od strane mnogih kompanija, ali Martin Naumann će objasniti kako da “prodate” svom šefu user testing i dobijete puno koristi za malo para.

Principal techniques in User Experience – Darko Čengija

Predavanje Darka Čengije bazira se na objašnjavanju termina koji su vezani za koncepte iz korisničkog iskustva, a namenjeno je onima koji u ovoj oblasti imaju osnovno ili srednje znanje, a pri tom rade u softverskoj kompaniji. Darko Čengija će dati odgovore na pitanja kao što su – kako ugraditi korisničko iskustvo u temelje svog proizvoda? Šta raditi, a šta ne raditi tokom razvoja softverskog rešenja?

Prisustvovanje na DaFED okupljanjima je besplatno za sve zainteresovane, ali je zbog ograničenog kapaciteta prostora potrebno da svoje prisustvo potvrdite na zvaničnom sajtu organizacije.

Za više informacija o DaFED-u učlanite se u zvaničnu Fejsbuk grupu, posetite fan stranicu ili ih pratite na Tviteru.

Sponzori februarskog DaFED-a su kompanije Vega IT Sourcing i Codeplicity.

25/02/2015 13:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments