Više novca na konkursima za mlade

29/11/2017 09:23

Više novca na konkursima za mlade

Ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević poručio je na otvaranju “Samita mladih 2017“, da se Ministarstvo kulture u Nacrtu strategije kulturnog razvoja Srbije od 2017. do 2027. godine na ozbiljan način bavi pitanjima uloge mladih u kulturi i uloge kulture u životu mladih.

Vukosavljević je u Centru Sava rekao da se mladi ljudi nalaze pred velikim životnim izazovima, da se od njih mnogo očekuje, što često predstavlja breme koje može da ih obeshrabri ili da uspori njihov razvoj.

Verujemo da je zadatak svake razumne, osnovane i utemeljene kulturne politike da sačuva svoje kulturno jezgro i da ga tako unapređenog preda mlađim generacijama“, rekao je on.

Prema njegovim rečima upravo učesnici „Samita mladih“, ali i mladi uopšte treba da preuzmu vrlo istančane i velike obaveze i da se suoče sa izazovima koje nosi budućnost, ne samo u našem društvu, već i na globalnom nivou.

Vukosavljević je podsetio i na to da je Ministarstvo kulture na svojim konkursima za mlade od 2009. godine povećavalo iznose, od prvobitnih 3.5 miliona dinara na više od 20 miliona dinara, koliko je izdvojeno u ovoj godini.

On je podsetio na to da se Ministarstvo kulture i informisanja zalaže za decentralizaciju kulture i da ohrabruje kulturni život u tim mestima kroz finansiranje i sufinansiranje različitih projekata.

Izvor: www.mpn.gov.rs
Foto: Printscreen YouTube

29/11/2017 09:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments