Beograd: 15. Međunarodni festival harfe

14/05/2016 10:07

Beograd: 15. Međunarodni festival harfe

Ove godine se održava 15. po redu Međunarodni festival harfe u Beogradu, od 16. do 24. maja. Učestvovaće umetnici iz Srbije, ali i iz Italije, Rusije i Slovenije.

Festival je inspirisan filmskim hitovima, pa će tako svaki koncert biti u znaku nekog filma.

Na koncertu otvaranja, pod nazivom “Iz Rusije sa ljubavlju”, sviraće mladi harfista iz Rusije – Aleksandar Boldačev, a istog dana će u Studentskom kulturnom centru biti održan koncert pod nazivom “Sever – severozapad” na kom će nastupati Mina Marinković (harfa), Aleksandar Milanović (violina) i Ivan Marjanović (udaraljke).

U Konaku knjeginje Ljubice 17. i 19. maja biće održana dva koncerta – “E. T” na kome će nastupiti gošća iz Slovenije Eva Tomšić, dok će duo koji čine Ivana Pavlović (harfa) i Teodora Nikolić (violončelo) održati koncert “Do kraja sveta”.

Gošća iz Velike Britanije Branka Pajović Krauder održaće koncert “Hrabro srce” 18. maja u Ustanovi kulture “Parobrod”.

U Narodnom pozorištu u Beogradu biće održana dva koncerta – najpre na sceni “Raša Plaović” koncertom “Noć u operi” predstaviće se 20. maja Gorana Ćurgus (harfa) i Marija Lazić (oboa), a na koncertu “Priča sa zapadne strane” 23. maja nastupiće Hana Paraušić.

Koncertom “Izdržljivost” 21. maja u svečanoj sali Muzičke škole “Stanković” predstaviće se Milena Stanišić (harfa), Stana Krstajić (flauta) i Rastko Popović (viola).

Specijalni gost iz Italije, mladi i nesvakidašnji Raul Moreti nastupiće 22. maja u Mikser hausu na koncertu “Harpscapes – An Unconventional Harp Journey”.

Festival će zatvoriti harfiskinja Ljiljana Nestorovska i flautiskinja Anđela Bratić 22. maja u Skupštini grada koncertom “Srcem i dušom”.

Ulaz na sve koncerte je besplatan.

14/05/2016 10:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments