Počinje Sterijino pozorje

26/05/2016 10:47

Počinje Sterijino pozorje

Najznačajniji pozorišni festival u našoj državi – Sterijino pozorje, počinje u četvrtak, 26. maja i traje nedelju dana, do četvrtka, 2. juna.

Program festivala se sastoji od najnovije teatarske produkcije protekle sezone, a u takmičarskom programu Sterijinog programa je sedam predstava.

Festival će otvoriti predstava “Rodoljupci” Jovana Sterije Popovića u režiji Andraša Urbana.

61 sterijino pozorje

Slogan ovogodišnjeg Sterijinog Pozorja je “Gde su granice”, a tim pitanjem baviće se i predstave u takmičarskom programu i selekciji “Krugovi”.

U selekciji nacionalne drame i pozorišta takmičiće se “Tuđe srce ili pozorišni traktat o granici”, po tekstu Biljane Srbljanović, u režiji Dina Mustafića, a predstava je nastala u koprodukciji nekoliko institucija iz Beograda i Sarajeva.
Selektorka Marina Milivojević Mađarev odabrala je predstavu “Mi smo ono na koje su nas roditelji upozoravali” Tanje Šljivar, u režiji Mirjane Karanović.

Pozorje mladih će ove godine umeto pet, trajati samo tri dana, zbog smanjenja budžeta festivala, a biće i manje gostiju iz inostranstva.

U čast nagrađenih biće odigrana predstava “Nečiste sile” Ljubiše Vićanovića u režiji Bogdana Jankovića, Narodnog pozorišta iz Užica. Tokom trajanja festivala, od 26. maja do 2. juna biće otvorena izložba fotografija 170 portreta Branislava Lučića.

26/05/2016 10:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments