Konkurs za volonterske projekte “Mladi su zakon”

19/06/2016 11:05

Konkurs za volonterske projekte “Mladi su zakon”

U okviru programa “Mladi su zakon” Somborski edukativni centar raspisuje konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata.

Na konkursu mogu učestvovati projekti koji za cilj imaju podsticanje aktivizma i volonterizma mladih u Zapadnobačkom, Južnobačkom i Sremskom okrugu.

Krajnji rok za prijavu projekata je 10. jul 2016. godine.

Program “Mladi su zakon” realizuje se sedmu godinu za redom širom Srbije i namenjen je udruženjima i neformalnim grupama mladih koji žele da realizuju omladinske volonterske projekte u cilju učešća u akcijama zaštite životne sredine, uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme, organizacije aktivnosti za mlade u tim prostorima, promocije međugeneracijske saradnje, razumevanja, tolerancije i jednakih šansi za sve mlade, zdravih i bezbednih stilova života, solidarnosti i humanostiu svojoj lokalnoj sredini.

Vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može iznositi između 40.000,00 i 100.000,00 dinara. Ukupan iznos raspoloživih sredstava za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u Zapadnobačkom, Južnobačkom i Sremskom okrugu je 1.000.000,00 dinara.

Predstavnici odabranih volonterskih grupa biće pozvani na obuku koja će se održati u drugoj polovini jula, a podržani omladinski volonterski projekti bi trebalo da budu sprovedeni u periodu od 12. avgusta do 31. oktobra.

Tekst konkursa, smernice i obrazac za prijavu mogu se pronaći na sajtu Somborskog edukativnog centra.

Somborski edukativni centar, kao Resurs centar za Zapadnobački, Južnobački i Sremski okrug, konkurs sprovodi u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Sremske Mitrovice, Novosadskim humanitarnim centrom i Bečejskim udruženjem mladih.

19/06/2016 11:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments