Novi Sad: Festival uličnih svirača na novoj lokaciji

31/08/2016 16:49

Novi Sad: Festival uličnih svirača na novoj lokaciji

Ovogodišnji, 16. Festival uličnih svirača održava se pd 1. do 3. septembra na novoj lokaciji – u Podrađu petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu, u tzv. Gradiću.

Na ovoj kulturnoj manifestaciji učestvovaće izvođači iz Srbije, regiona, Evrope, Amerike i drugih krajeva sveta. Program Festivala se sastoji iz različitih muzičkih nastupa, performansa, ambijentalne predstave, ali i filmske projekcije, radionica, predavanja…

Festival uličnih svirača zvanično će biti otvoren u četvrtak, 1. septembra svečanom povorkom učesnika i građana od Trga slobode do Beogradske kapije (Podgrađe). Povorka će se kretati Ulicom Modene i Bulevarom Mihajla Pupina, preko mosta “varadinska duga” do Beogradske kapije. Kod Beogradske kapije nastupiće glavne zvezde večeri – džez-pop sastav Moon Hooch iz Njujorka.

Okupljanje posetilaca i ostalih učesnika povorke zakazano je za 19 časova na centralnom gradskom trgu, a povorku će predvoditi vizuelni umetnici na biciklima – VJ Suave iz Brazila, uz učešće Haos animatora, umetničke trupe Sutton Beres Culler iz SAD, 200 biciklista Novosadske biciklističke inicijative i velikog broja posetilaca i učesnika festivala.

Program Festivala može se preuzeti u prostorijama Turističke organizacije Novog Sada u Jevreskoj ulici i na Bulevaru Mihajla Pupina, kao i na info pultu Festivala na Trgu Vladike Nikolaja u Podgrađu.

Ulaz na sve programe će, kao i svake godine, biti besplatan.

31/08/2016 16:49

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments