U pojedine škole – samo uz ID karticu

02/09/2015 10:00

U pojedine škole – samo uz ID karticu

U nekim osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu ulaz je omogućen samo onima koji imaju odgovarajuće ID kartice.

Cilje ovakve akcije je povećana bezbednost dece u školi i školskim dvorištima. Na ovaj način će biti onemogućen ulaz nepoželjnim osobama, čime će se zaštititi i deca, ali i inventar škole.

Često se vršnjačko nasilje odvija u školskim dvorištima. Zbog toga u ove škole mogu da uđu samo oni koji je pohađaju. Na taj način će se smanjiti broj različitih ljudi koji cirkulišu i dolaze u školska dvorišta i škole. Ukoliko se i desi neki vid nasilja u školi, biće lakše ispitati i kazniti počinioce.

Do kraja septembra 10 osnovnih škola će dobiti ove kartice, dok će do kraja kalendarske godine identifikacione kartice biti uvedene i u 10 srednjih škola na teritoriji Novog Sada.

Ukoliko se ovakav vid zaštite dece pokaže kao uspešan, povećaće se broj škola u kojima će se koristiti, odnosno naredne godine će ih imati sve osnovne i srednje škole u Novom Sadu.

Srednja tehnička škola “Mileva Marić Ajnštajn” imaće dodatni vid obezbeđenja jer će se na ulaz škole postaviti skener, koji će moći da kontroliše unos zabranjenih predmeta, odnosno oružja u školu.

U školama je dozvoljeno i pregledanje đačkih torbi, ali prema rečima Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja o ovome odlučuju direktori škole.

02/09/2015 10:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments