PDP AllStars izložba

22/12/2015 14:16

PDP AllStars izložba

Svečano otvaranje PDP AllStars izložbe biće održano u ponedeljak, 28. decembra 2015. godine u galeriji “Most” Zavoda za kulturu Vojvodine.

Početak izložbe zakatan je za 19 časova, a posetioci će imati priliku da se upoznaju sa radovima aktuelnih domaćih dizajnera i ilustratora štampanih uz pomoć posebne tehnike na rizografu.

PDP AllStars izložba biće otvorena od 28. decembra 2015. godine do 29. februara 2016. godine u galeriji “Most”, Vojvode Putnika 2 u Novom Sadu.

Posetioci će imati priliku da vide radove koji su štampani niskobudžetnom štampom. Autori su na ovaj način želeli da prikažu kako izgleda uhvatiti se u koštac sa izazovima jeftine i nepredvidive rizo tehnike štampe na A3 formatu, sa maksimalno tri boje – crvenom, plavom i crnom.

Osnovna namena rizografa je štampa visokotiražnih birokratskih proizvoda, kao što su uplatnice i priznanice, zbog ekonomičnosti i posebnog šarma koji nose otisci koji nisu uvek precizni, ovaj način štampe je sve popularniji u krugovima svetskih dizajnera i ilustratora.

Ideja o izložbi plakata nastala je kao odgovor na temu sedme PDP konferencije kreativnih medija – LoFiHi (Lo fidelity, Hi creativity).

Lo-Fi-Hi koncept je posvećen istraživanju izazova i rešenja uslovljenim nekom vrstom ograničenja koje ideje autora stavljaju na test i teraju ga na pristup koji će ih prevazići, pa tako pruža mogućnost inovacije kada su uslov ispod proseka i naizgled nemogući.

Na PDP AllStars izložbi svoje radove predstaviće:

  • Lazar Bodroža i Nenad Trifunović iz dizajn studija Metaklinika;
  • Jovan Trkulja, Milan Letić, Marijana Rot i Milica Pantelić iz studija Peter Gregson;
  • Bratislav Milenković, Davor Gromilović, Monika Lanf, Željko Lončar, Marina Milanović, Marko Purać, Stefan Stanojević, Mirko Žarković.

Na izložbi će se naći i pobednički radovi Ivane Radmanovac, Jovane Janković i Ivana Mesaroša, sa konkursa za dizajn plakata ovogodišnje PDP konferencije.

PDP konferencija kreativnih medija se održava već osam godina u Novom Sadu. Okuplja dizajnere, fotografe i druge vizuelne stvaraoce sa ciljem da putem predavanja, radionica i izložbi edukuje publiku u oblastima kreativnih medija, kao i da putem konkursa promoviše rad studenata i mladih autora.

22/12/2015 14:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments