Počinje festival evropskog filma “Istok – Zapad”

05/12/2014 11:12

Počinje festival evropskog filma “Istok – Zapad”

U Art bioskopu Museum u Etnografskom muzeju 6. decembra projekcijom filma “Mamula” Milana Todorovića svečano se otvara Festival evropskog filma “Istok – Zapad”. Ulaz na otvaranje Festivala je slobodan, a projekcija počinje u 20 časova.

“Istok – Zapad” traje pet dana i prikazaće 15 filmova iz evropskih zemalja. Ovogodišnja tema u fokusu festivala je “Evropa između ktitora i rušitelja” pa će termin od 20 časova biti rezervisan za program Raskršća, a ista tema biće i na tribini predposlednjeg dana festivala.

Takođe, tradicija ovog festivala je i posvećivanje nacionalnim evropskim kinematografijama pa je ove godine festival posvećen španskom filmu. Svake večeri od 22 časova biće prikazan po jedan od najnovijih španskih filmskih ostvarenja.

Termin od 20,00 sati rezervisan je za program Raskršća sa temom u fokusu.

Termin od 18 časova rezervisan je za filmove namenjene deci, kada će biti prikazivani evropski dečiji i porodični filmovi.

Cena ulaznica za festival “Istok – Zapad” je 250,00 dinara, osim za projekciju filma “Mamula” na otvaranju za koju je ulaz slobodan.

Festival je organizovao Tangram Centar u saradnji sa Etnografskim muzejem i Alpe Adria Culture Network, dok je Gradska opština Stari grad pokrovitelj festivala.

05/12/2014 11:12

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments