Februarski DaFED#40

27/01/2016 14:01

Februarski DaFED#40

DaFED#40 održava se u sredu, 3. februara 2016. godine, sa početkom u 18 časova. Predavanja na temu Accessibillity & Client Experience Design održaće se u Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu, Dr Zorana Đinđića bb.

DaFED#40-700px

Predavači na DaFED#40 su:

  • Tomaš Tot (Upwork) – bekend programer, dokumentarni fotograf i frontend arhitekta. Iz Subotice. Bez LinkedIn-a. Flappy Bird score 566.
  • Marko Dugonjić (Creative Nights, Smashing Magazine) – dizajner, developer, predavač i autor iz Velike Gorice. Kao kreativni i UX direktor studija Creative Nights poboljšava korisničko iskustvo za lokalne i međunarodne klijente. Pokrenuo je Typetester, urednik je u Smashing Magazine, suautor Smashing Book #4 i predavač o temama iz područja web tipografije i korisničkog iskustva.

Teme predavanja:

  • Accessibillity ABC: critical thinking – Tamaš Tot

Ukoliko imate nedoumice da li je vašem markup-u potreban Schema.org; ako niste sigurni kako da pravilno primenite WAI-ARIA i u čemu se on razlikuje od WCAG 2.0; ako vas interesuje sprega između UX, performanse i accessibillity-ja i zašto je ovo goruća tema danas, onda je ovo predavanje za vas.

  • Client Experience Design – Marko Dugonjić

Za oblikovanje uspešnog korisničkog iskustva potrebno je osim uključivanja korisnika razumeti potrebe i poslovne ciljeve klijenta, a najveći izazov je pronaći zlatnu sredinu između te dve naizgled suprotstavljene grupe. Saznajte kako poboljšati proces od prodaje do realizacije i uspešnije sarađivati sa klijentima.

Prisustvovanje na DaFED okupljanjima je besplatno za sve zainteresovane, ali je zbog ograničenog kapaciteta prostora potrebno svoje prisustvo potvrditi na zvaničnom sajtu organizacije.

Više onformacija o DaFED-u nalazi se u zvaničnoj Fejsbuk grupi, na fan stranici i Tviteru.

Sponzori februarskog DaFED-a su kompanije Vega IT Sourcing, Eton Digital.

27/01/2016 14:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments