Novi Sad: Dostavljanje predloga za Februarsku nagradu

06/12/2016 13:41

Novi Sad: Dostavljanje predloga za Februarsku nagradu

Otvoren je konkurs za dostavljanje predloga za kandidata koji će biti nagrađen Februarskom nagradom za 2016. godinu. Krajnji rok za dostavljanje predloga je 31. decembar 2016. godine.

Konkurs je raspisala Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu Skupštine Grada Novog Sada.

Februarska nagrada Grada Novog Sada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana i građanki Novog Sada.

Nagrada može biti dodeljena za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima.

Predlagači inicijative mogu biti građani i građanke, grupe građana, preduzeća, ustanove, državni organi i drugo.
Obrazloženi predlozi dostavljaju se Komisiji za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu,Skupština Grada Novog Sada, Žarka Zrenjanina broj 2.

Februarska nagrada Grada Novog Sada dodeljuje se povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Spisak dosadašnjih dobitnika i dobitnica priznanja nalazi se ovde.

06/12/2016 13:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments