Novembarski DaFED#38

28/10/2015 17:38

Novembarski DaFED#38

DaFED#38 održava se u utorak, 3. novembra 2015. godine sa početkom u 18 časova. Predavanja na temu Company culture će se održati u Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića bb).

predavaci-dafed-38Predavači na DaFED #38 su:

Jasmina Nikolić – preduzetnik i osnivač Jazillify; Bavi se agilnim organizacionim razvojem i integracijom poslovnih i razvojnih procesa u softverskoj i drugim industrijama. Sertifikovani je Scrum Master, Scrum Producent Owner, Scrum Professional, profesionalni Kanban Coach i Open Space fasilitator. Pionir je u prenošenju agilnih metoda u obrazovanje na svetskom nivou, zamenik je predsednika Stručnog tima za reformu visokog obrazovanja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Na Filološkom fakultetu u Beogradu drži predavanja.

Dušan Zamurović – IT operations manager u Codecentric; Počeo je sa završenim IZ fakultetom kao junior programer, bio je team lead, a sada je IT operations manager. Ponekad se meša i u marketing, logistiku i HR, mada, prema njegovim rečima – “možda ne bi trebalo”. Programiranje mu je i dalje omiljeno od svega nabrojanog.

Teme predavanja:

Agilna organizaciona kultura – Jasmina Nikolić

Svaka kompanija ima svoju ličnosti i karakteristike, kao i pojedinci. Svaka od njih ima i organizacionu kulturu koja se oseća u vazduhu, kao atmosfera ili klima, a ima moć da utiče na ponašanje pojedinaca i rezultat je njihovog rada. Kultura kompanije zavisi od istih tih pojedinaca na koje tako snažno utiče, može se meriti, može se menjati. Postavlja se pitanje – postoji li “ona prava”?

Building company culture – leading the change – Dušan Zamurović

Raditi u okruženju koje je awesome i čija je kultura cool – želja je svakog od nas, bez obzira na to da li mi to priznajemo ili ne. Uticaj na tu kulturu imaju faktori koji nam se vrlo često čine nevažni. Koji su to faktori? Ko je to – kompanija? Šta je potrebno da bi se kultura gradila i menjala? Ova sesija ima za cilj da ponudi odgovore na ova i slična pitanja koja su obojena ličnim iskustvom stečenim u više domaćih i stranih kompanija.

Prisustvovanje na DaFED okupljanjima je besplatno za sve zainteresovane, ali je zbog ograničenog kapaciteta prostora potrebno da svoje prisustvo potvrdite na zvaničnom sajtu organizacije.

Više informacija o DaFED-u nalazi se u zvaničnoj Fejsbuk grupi, fan stranici i na Tviteru.

Sponzori oktobarskog DaFED-a su kompanije Vega IT Sourcing i Eton DIgital.

28/10/2015 17:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments