Da li je ovo kraj srpskog Versaja?

06/10/2014 07:25

Da li je ovo kraj srpskog Versaja?

Banjska dvorana Kur-salona u Banji Koviljači sve manje liči na ono što je nekad bila, i čime se ovaj grad ponosio osam decenija.

Nekad je ovo zdanje predstavljalo simbol ovog lečilišta i turističkog mesta, a sad polako propada. Čak i najmanje nevreme moglo bi da uruši krov.

Direktorica HTP “Banja Koviljača” kaže oni nisu u mogućnosti da pomognu, da je krov značajno oštećen i da se plaši da će se zgrada srušiti sama od sebe ako ne se pomogne.

Simbol “kraljevske banje” podignut je po uzoru na dvorac iz Versaja, a nepogode nisu jedino što mu šteti. Nalazi se i na meti kradljivaca, a vlaga i buđ se nalaze svuda po zidovima. Malter otpada po stepeništu, a plafoni su išarani žutim mrljama zbog prokišnjavanja.

Oluka nema, odvaljeni su i poskidani, a smrad urina se širi iza svakog ćoška. Ovaj biser graditeljstva propada, a nema nikog da se založi za njegovo očuvanje. Predloženo je da se u ovu zgradu preseli gradska kuća iz Loznice, ili da se izda u zakup nekome, međutim odgovor na ovaj predlog nije stigao.

06/10/2014 07:25

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments