Niš: Diskusija o književnosti i moralu

17/03/2016 10:54

Niš: Diskusija o književnosti i moralu

Diskusija na temu uloge književnosti danas i odgovaranje na pitanje da li smo kroz istoriju napredovali kada je reč o moralu – održava se u “Deli centru” u Nišu u četvrtak, 17. marta.

O ovome će govoriti i svoje odgovore dati pisac Vidosav Petrović i sociolog Momčilo Stojković, a diskusija počinje u 18 časova.

Pisac Vidosav Petrović će govoriti o svom prijatelju iz detinjstva, čuvenom pesniku Branku Miljkoviću, kao i o svom doživljaju književnosti, ali i o tome koliko se uloga pisca vremenom promenila.

Od 19 časova okupljeni na diskusiji u “Deli centru” će imati priliku da čuju Momčila Stojkovića, bivšeg dekana niškog Filozofskog fakulteta i profesora grupe socioloških predmeta, među kojima je i predmet – sociologija morala.

Profesor Stojkoviće će pokušati da zajedno sa posetiocima dođe do odgovora na pitanje – da li smo kroz istoriju napredovali moralno, na isti način na koji smo napredovali u tehnologiji, nauci i ekonomiji?

Diskusija o književnosti i moralu organizovana je od strane “Mladih ambasadora” u okviru projekta “Zadužbina znanja”, čija je ideja da uspešni penzioneri iz Niša, kroz predavanja o raznim temama, edukuju mlađe generacije.

Ulaz na diskusiju je besplatan.

17/03/2016 10:54

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments