DaFED#48 – Special

20/02/2017 12:59

DaFED#48 – Special

Ovogodišnji niz DaFED okupljanja počinjemo sa posebnom verzijom događaja, tzv. DaFED Special karakterističnim po tome što se održava u vanrednom terminu i gostovanju svetski poznatog stručnjaka Vitalija Fridmana, suosnivača i glavnog urednika Smashing Magazine-a.

DaFED Special, ujedno i 48. DaFED meetup po redu, će se održati u petak, 24. februara 2017. sa početkom u 18h u održati u Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića bb).

O predavaču:

Vitaly Friedman je poreklom iz Belorusije, a kompjuterske nauke i matematiku je studirao u Nemačkoj, gde je otkrio strast prema tipografiji, pisanju i dizajnu. Nakon što je 6 godina radio kao freelance dizajner i programer, postao je suosnivač Smashing Magazine-a, vodećeg onlajn časopisa koji je posvećen dizajnu i veb developmentu. Vitaly je autor, koautor i urednik svih Smashing knjiga (Smashing books). Trenutno živi i radi kao glavni urednik magazina u Litvaniji.

Tema predavanja:

DaFED#48 predavanje

Mali, prljavi trikovi iz mračnih uglova eCommerce UX-a

  • Kada dizajniramo za eCommerce, težimo da u prvi plan stavimo ŠTA želimo da kažemo pre nego KAKO. To nije lako zato što bukvalno postoji stotinu stvari koje mogu da pođu naopako: od odabira proizvoda, dodavanja predmeta u korpu, dobijanja tog finalnog konfirmacionog mejla do toga da nam zaista stigne informacija o kupljenom predmetu. Svaki korak koji dolazi mora da bude vešto dizajniran, sa okom za greške i moguće neporazume. To sve utiče i na interakciju sa filterima koliko i na prikaz opcija isporuke ili na slanje mejla o otkazanoj kupovini. U ovom predavanju, Vitalij će da priča o nekoliko dizajn paterna koji povećavaju konverzije tako što unapređuju jasnoću i konzistentnost eCommerce iskustva, i oduševljavaju korisnika na različitim delovima sajta. Predavanje će nam pružiti praktične savete i tehnike da odmah kreiramo bolje eCommerce iskustvo.

Sponzori februarskog DaFED-a su kompanije Vega IT Sourcing, Eton Digital.

Prijavite se na DaFED#48 Special

Prisustvovanje na DaFED okupljanjima je besplatno za sve zainteresovane, ali je zbog ograničenog kapaciteta prostora potrebno da svoje prisustvo potvrdite na zvaničnom sajtu organizacije.

Ukoliko želite da budete u toku sa najnovijim informacijama o DaFED-u, učlanite se u zvaničnu Facebook grupu, posetite fan stranicu ili ih pratite na Twitteru.

Vidimo se, DaFEDsi! 🙂

20/02/2017 12:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments