Svetska nagrada za dizajn otišla u Užice

09/12/2014 11:37

Svetska nagrada za dizajn otišla u Užice

Petar Vuković, idustrijski dizajner iz Užica, osvojio je prestižnu američku nagradu za dizajn automobila. Na konkurs koji je raspisala američka kompanija “Mišlen” prijavilo se više od hiljadu umetničkih dizajnera iz celog sveta.

Pred žirijem, čiji su članovi bili direktori dizajnerskih studija “Dženeral motorsa“, “Nisana“, “Mercedesa“, “Forda“, pored brojnih konkurenata istakao se model futurističkog automobila Petra Vukovića.

Konkurs “Mišlen čelendž dizajn” dodeljivao je nagradu za najbolji dizajn automobila sa točkovima koji se okreću i vertikalno i horizontalno. Petar Vuković, o svom modelu takvog automobila koji je nazvao “Rutsio” kaže da je, osim što je futuristički, dizajniran tako da bude “moguć za realizaciju i realnu primenu”.

“Razvio sam određenu veštinu i alate koji mi omogućavaju da istražujem u tim pravcima, što me čini zadovoljnim i srećnim”, kaže Vuković i dodaje da je nagrada koju je osvojio samo potvrda da je na pravom putu.

Od 13. do 27. januara na sajmu automobila u Detroitu, koji je jedan od većih sajmova na svetu, biće predstavljen i “Rutsio” koji za sada postoji samo u virtuelnom obliku.

09/12/2014 11:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments